Εκτός καταυλισμού Σούδας η Samaritan’s Purse

Εκτός του καταυλισμού της Σούδας βρίσκεται από την Δευτέρα η μη κυβερνητική οργάνωση Samaritan’s Purse με απόφαση του δήμου Χίου, που έχει την ευθύνη διαχείρισης του καταυλισμού, χωρίς – ωστόσο – να έχουν γίνει σαφείς οι λόγοι και οι αιτίες που οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

Την Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, οι εργαζόμενοι της οργάνωσης που απασχολούνται στον καταυλισμό πήραν υποχρεωτικά ρεπό, ενώ σήμερα Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή κάποια εξέλιξη.

Η Samaritan’s Purse είναι από τις πρώτες και με σημαντικό έργο οργανώσεις τόσο στην Σούδα, όσο και στην ΒΙΑΛ. Στον καταυλισμό της Σούδας απασχολούσε περίπου 10 άτομα στον τομέα της καθαριότητας μέσα στον χώρο του καταυλισμού, καθώς και ηλεκτρολόγο και υδραυλικό για τις εγκαταστάσεις.

Συνολικά, η οργάνωση απασχολεί σήμερα περίπου 40 άτομα για τις δομές της Χίου, ενώ πριν λίγο καιρό απέλυσε 10 άτομα, αφού κρίθηκε ότι επαρκούσε το προσωπικό για τις υπηρεσίες που παρείχε.

Από τον δήμο Χίου δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι για την απομάκρυνση των Samaritan’s από τον καταυλισμό της Σούδας, ενώ σε ερώτηση του astraparis.gr για το πώς θα καλυφθεί το κενό ο πρόεδρος της Μονομετοχικής Α.Ε. και αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Καραμανής τονίζει ότι θα καλυφθεί από εργαζόμενους της Μονομετοχικής.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα πρόσθετο πρόβλημα που αφορά την διανομή των προπληρωμένων καρτών στους πρόσφυγες και μετανάστες, που για λογαριασμό της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διαχειρίζονται οι Samaritan’s. Πλησιάζει το τέλος του μήνα και η διανομή τους θα γίνει προφανώς έξω από τα όρια του καταυλισμού αν μέχρι τότε δεν αρθεί η απόφαση του δήμου Χίου.