Έλεγχο στις πύλες εισόδου του νησιού επιδιώκουν οι υγειονομικοί φορείς

Στον αποτελεσματικότερο έλεγχο των νεοεισερχομένων στη Χίο, με στόχο τη μείωση του κινδύνου εισόδου νέων κρουσμάτων, εστιάζουν τις προσπάθειες τους οι υγειονομικοί φορείς του νησιού με στόχο την προστασία της υγείας του πληθυσμού.

Το παραπάνω μεταξύ άλλων αποφασίστηκε σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Χίου την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021.

Η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί νωρίτερα με αφορμή την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνα του νησιού αλλά τα γεγονότα και το καθολικό lockdown πρόλαβαν τους διοργανωτές και η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην αποτίμηση της τρέχουσας κατάστασης και στις ενέργειες παρέμβασης με σκοπό την βελτίωση της.

Πιο συγκεκριμένα :

  • προτάθηκε η επισήμανση προς την κεντρική διοίκηση για αποτελεσματικότερο έλεγχο των νεοεισερχομένων στο νησί με στόχο την μείωση του κινδύνου εισόδου νέων κρουσμάτων.

  • διερευνήθηκαν τρόποι για την αρτιότερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την αυστηρότερη τήρηση της καραντίνας των στενών επαφών τους.

  • τονίστηκε η σπουδαιότητα της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης του πληθυσμού μέσω των τεστ rapid και η αναγκαιότητα περιοδικού ελέγχου με δωρεάν διάθεση τεστ για όλους τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με το κοινό.

  • Τέλος επαναδιατυπώθηκε η διαχρονική επιθυμία του Ι.Σ. Χίου για παροχή έγκυρης επιστημονικής πληροφόρησης στην κοινή γνώμη.

Στην τηλεδιάσκεψησυμμετείχαν: το Δ.Σ του Ι.Σ.Χ, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης υγείας κ. Π. Βρουλής, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης παιδείας κ Σ. Καμπούρης, ο διευθυντής Α΄Θμιας εκπαίδευσης κ. Α. Κελεπερτζής, ο διευθυντής Β΄Θμιας εκπαίδευσης κ. Α. Ευαγγελινός, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κ. Λίνας, ο εκπρόσωπος του δήμου Χίου και αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού κ. Γ. Πατεριμός, η διευθύντρια παθολόγος – λοιμωξιολόγος του Γ.Ν.Ν. Χίου ΄΄Σκυλίτσειο΄΄ κα Π. Ζώρζου και η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Ν. Χίου ΄΄Σκυλίτσειο΄΄κα Ε. Πιππίδη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια