Ελέω προσφυγικού επισκευές δρόμων σε Καρφά, Αγία Ερμιόνη και Μέγα Λιμνιώνα

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των περιοχών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα της Χίου θα… πίνουν νερό στο όνομα της ΒΙΑΛ, αφού ελέω και με χρήματα του προσφυγικού θα αποκατασταθούν οι φθορές και οι κακοτεχνίες, θα συντηρηθεί και θα βελτιωθεί το οδικό δίκτυο των περιοχών τους.

Για τον σκοπό αυτόν, καθώς και για αντίστοιχες εργασίες στον δρόμο Βαβύλοι – ΒΙΑΛ, ο δήμος Χίου θα προστρέξει στο… γαλαντόμο ταμείο αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αιτούμενος το ποσό των 600.000 ευρώ.

Η απόφαση για την υποβολή της σχετικής πρότασης ελήφθη από την οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Νίκου Νύκτα (Συμμαχία Αξιών) και Σταμάτη Σαραντινού, στην συνεδρίαση της 14ης Απριλίου 2021.

«Τέτοια έργα χρειάζεται να γίνονται. Εδώ όμως αναμοχλεύουμε τα ίδια. Ως δήμος επιδιώκουμε να κλείσουμε την ΒΙΑΛ και από την άλλη παίρνουμε δώρα από το υπουργείο Μετανάστευσης», παρατήρησε ο κ. Σαραντινός.

Και ο κ. Νύκτας: «Αφού πρόκειται να κλείσει η ΒΙΑΛ, τότε θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, γιατί γίνεται το έργο. Το έργο δεν είναι κακό. Κακή είναι η πρόθεση και ο λόγος για τον οποίο γίνεται».