«Εμφύλιος» στον Καρφά, καταγγέλλουν ξενοδοχείο για υψηλά ντεσιμπέλ

Στο στόχαστρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης, Μέγα Λιμνιώνα, στη Χίο, βρέθηκε ξενοδοχείο της περιοχής, το οποίο καταγγέλλουν για χρήση μουσικής σε υψηλούς τόνους, επισημαίνοντας ότι «τα ντεσιμπέλ δεν ταιριάζουν με την αναβάθμιση της περιοχής και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

Στην ανακοίνωσή του, την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021, ο Σύλλογος αναφέρεται σε περιστατικό που έλαβε χώρα την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, όταν «σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο η μουσική ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και παρά τις συστάσεις για την διακοπή της, τα ντεσιμπέλ συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (5:30)!».

Ο Σύλλογος καυτηριάζει το συγκεκριμένο περιστατικό και τονίζει ότι «οι “συνήθειες”  αυτές έχουν οδηγήσει στα γνωστά αδιέξοδα των προηγούμενων δεκαετιών, που τελικά είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής αλλά και του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Η λογική αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υιοθετηθεί αλλά ούτε και να συνεχιστεί.

Εξάλλου, το συνολικό κλίμα σύμπνοιας που υπάρχει και η προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις λειτουργούσες επιχειρήσεις (καταλύματα & μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος) έχει ήδη αναγνωριστεί και επιβεβαιώνεται από την αυξημένη  επισκεψιμότητα ντόπιων και τουριστών στην περιοχή.

Η επιβράβευση αυτή δίνει την δύναμη να συνεχιστεί περεταίρω η προσπάθεια, αφαιρώντας όμως τις αρνητικές πρακτικές που μηδένισαν την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια