Εμπρηστικός Μπουγδάνος, ρίχνει λάδι στην φωτιά

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Λάδι στην φωτιά έριξε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο οποίος με δηλώσεις του από τον χώρο της σημερινής, Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020, πυρκαγιάς στους Βαβύλους της Χίου, υπέδειξε ούτε λίγο ούτε πολύ ως πιθανούς δράστες τους πρόσφυγες και μετανάστες της ΒΙΑΛ.

Χωρίς να περιμένει το επίσημο πόρισμα του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου ο κ. Μπουγδάνος δήλωσε: «Περιμένω, βέβαια, να μιλήσω με τον κύριο διοικητή να δω την έκθεσή του και την αιτία που προξένησε αυτήν την φωτιά, γιατί νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε πια με μεγάλη σοβαρότητα και ο υπευθυνότητα ο καθένας στις αιτίες που πιθανόν δημιούργησαν και αναφέρομαι γενικότερα στην διαχείριση του όλου θέματος γύρω από την συγκεκριμένη περιοχή».

Κι επειδή σκέφτηκε ότι πιθανόν κάποιοι δεν το κατάλαβαν πλήρως τι εννοούσε επανήλθε στην συνέχεια των δηλώσεών του, λέγοντας «… αλλά θα πρέπει πια να μας προβληματίσει το θέμα», οπότε και όταν πήρε την ερώτηση σε τι ακριβώς εννοεί και αν αναφέρεται στην ΒΙΑΛ, αμέσως… λύθηκε η γλώσσα του: «Το λέω, αλλά περιμένω να ακούσω και να δω την επίσημη έκθεση της αιτίας της φωτιάς, από πού προήλθε…».

Έρχεται και νέα ερώτηση για το αν έχει ενδείξεις ή πληροφορίες σχετικά, οπότε η απάντησή του ήταν: «Όχι δεν έχω καμία ένδειξη, περιμένω να δω την αιτία της φωτιάς από τον διοικητή της πυροσβεστικής, από πού προήλθε για να σας πω στην συνέχεια».

Κι αφού, λοιπόν, δεν είχε ούτε πόρισμα, ούτε έκθεση, ο κ. Μπουγδάνος αποφάσισε ότι η φωτιά πιθανόν να ξεκίνησε και αυτή τη φορά από τους διαμένοντες στην ΒΙΑΛ.

Πού, βεβαίως, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού για λόγους καθαριότητας και αντιμετώπισης προβλημάτων από ερπετά και ποντίκια πρόσφυγες και μετανάστες βάζουν φωτιές στην ευρύτερη περιοχή της ΒΙΑΛ και μαζί με τα σκουπίδια αρπάζουν και τα ξερόχορτα, με αποτέλεσμα να τρέχει και να μην φτάνει η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι φωτιές ξεκινούν από αυτή την αιτία και πολύ περισσότερο δεν επιτρέπεται ο αντιπεριφερειάρχης να βγάζει συμπεράσματα ή να αφήνει υπονοούμενα και να συμπεριφέρεται το ίδιο με όσους σχολιάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντάς τους «πάτημα», χαϊδεύοντάς τους τα αυτιά και παρέχοντάς τους κάλυψη στα όσα λένε με περισσή ευκολία.

Υ.Γ. Για τους κ.κ. Μπουγδάνο και Κάρμαντζη, μήπως πρέπει να ανασκουμπωθούν, να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους και την ευθύνη τους και να πιέσουν την κυβέρνηση να βελτιώσει τις συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της ΒΙΑΛ και στο Χαλκειός, να καθαριστούν τα χωράφια, να μαζευτούν τα σκουπίδια; Λέμε τώρα, γιατί από δηλώσεις, ειδικά αυτές του κ. Μπουγδάνου ουδέν συνεισφέρουν στην λύση των προβλημάτων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια