Ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων τα ΑμεΑ

Επί ποδός πολέμου καλεί να βρεθούν τα μέλη της η Περιφερειακή Ομοσπονδία των ΑμεΑ ενάντια στην αύξηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Επισημαίνοντας ότι τα ΑμεΑ λόγω των ελλείψεων των νοσοκομείων αναγκάζονται να ταξιδεύουν συχνά προς την πρωτεύουσα κι ότι η αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων θα πλήξει σημαντικά αυτή την κοινωνική ομάδα η Ομοσπονδία καταλήγει:

“Οι νέες αυξήσεις πρέπει να μας βρουν στο δρόμο του αγώνα. Δεν είναι δυνατόν να ρημάζεται το εισόδημα με σωρεία μέτρων και να συνεχίζονται οι αυξήσεις στις ακτοπλοϊκές μεταφορές. Όλα τα ΔΣ να τις συζητήσουν, να ενημερώσουν τους συναδέλφους και να είναι σε ετοιμότητα για να απαιτήσουμε σύγχρονα, ασφαλή και συχνά δρομολόγια σε όλα τα νησιά με:

  • Δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ και συνοδού με την επίδειξη της κάρτας πιστοποίησης της αναπηρίας.
  • Μόνιμη μείωση στο 50% των ναύλων σε κοινωνικές ομάδες που με τεράστιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν το κόστος παραμονής στα νησιά (πχ αναπληρωτές, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, φοιτητές κλπ).
  • Επιπλέον διεύρυνση των ειδικών εκπτώσεων των εισιτηρίων σε άλλες ευπαθείς ομάδες όπως συνταξιούχοι, άνεργοι, πολύτεκνοι.
  • Συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού σε όλα τα πλοία για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά ή άλλα προβλήματα καθώς και τα βοηθήματα ΑμεΑ (αναπηρικά αμαξίδια, επαρκής αριθμός καμπινών κλπ)”

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια