Ενάντια στο δημόσιο συμφέρον η εκχώρηση φύλαξης – σίτισης σε ιδιώτες στο νοσοκομείο Χίου

Ζημιώνονται το δημόσιο ταμείο, οι εργαζόμενοι και η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Χίου, προκειμένου να κερδίσουν κάποιοι ιδιώτες εργολάβοι από την εκχώρηση σε αυτούς των υπηρεσιών φύλαξης και σίτισης, τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αναλυτικά, η δήλωσή του σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, έχει ως εξής:

Η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου με πρόσφατη απόφασή της δίνει συνέχεια στην προσφιλή τακτική της να εκχωρεί υπηρεσίες – «φιλέτα» του νοσοκομείου σε ιδιώτες. Μετά τον τομέα της καθαριότητας, σειρά έχουν οι τομείς της φύλαξης και σίτισης.

Εξοργιστικό δεν είναι μόνο ότι αυτό συμβαίνει με απευθείας ανάθεση (για μικρό διάστημα, υποτίθεται), αλλά κυρίως το ότι η επιλογή αυτή είναι ακριβότερη σε σχέση με την πρόσληψη εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις εργασίας κατά περίπου 230.000 ευρώ, όπως προκύπτει από τους ίδιους τους υπολογισμούς υπηρεσιών του νοσοκομείου!

Με λίγα λόγια, ζημιώνονται το δημόσιο ταμείο, οι εργαζόμενοι και η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, προκειμένου να κερδίσουν κάποιοι ιδιώτες εργολάβοι.

Αυτή η απαράδεκτη, αλλά δυστυχώς αναμενόμενη, απόφαση της διοίκησης καθίσταται προφανώς δυνατή από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ν.Δ. και στον χώρο της υγείας, η οποία μεταξύ άλλων έχει εστιάσει και στο ξήλωμα των θεσμικών βημάτων ανάσχεσης της ιδιωτικοοικονομικής λογικής που έγιναν από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια