Ένας πρόσφυγας εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή των Καρδαμύλων

Ένας πρόσφυγας εντοπίσθηκε νεκρός από άγνωστη προς το παρόν αιτία κοντά στα Πάρπαντα Καρδαμύλων (άλλες πληροφορίες αναφέρουν στην περιοχή Κακιά Λαγκάδα), όπου σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε αναφέρει ότι κάποιος είχε ανάψει φωτιά στην παραλία.

Οι νεώτερες πληροφορίες και η ενημέρωση από το λιμεναρχείο Χίου αναφέρουν ότι στην δύσβατη αυτή περιοχή αποβιβάσθηκαν το πρωί της Τρίτης, 13 Αυγούστου 2019, 43 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο νεκρός άνδρας, ηλικίας περίπου 35 έως 40 ετών.

Τα αίτια του θανάτου του προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστα και θα αναζητηθούν από τον ιατροδικαστή στο νοσοκομείο Χίου.

Στην ίδια περιοχή εντοπίσθηκε και η βάρκα που τους μετέφερε, ενώ από το λιμεναρχείο Χίου είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για να φωτισθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό και τι ενδεχομένως ήταν εκείνο που οδήγησε στον θάνατο του πρόσφυγα.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες επρόκειτο να μεταφερθούν από το πλοίο ανοικτής θαλάσσης ΠΑΘ 050 στο λιμάνι των Καρδαμύλων, από όπου θα τους παραλάβει αυτοκίνητο για να τους μεταφέρει στην πόλη.

Σε ό,τι αφορά την φωτιά, που είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη ανάρτηση από την πρώτη πληροφόρηση, οι νεώτερες διευκρινίσεις την αποδίδουν στους πρόσφυγες, οι οποίοι την άναψαν προκειμένου να γίνουν αντιληπτοί, αφού η περιοχή είναι εξαιρετικά δύσβατη. Η φωτιά έχει ελεγχθεί, αλλά στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτό αρχείου

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια