Ενίσχυση δυνάμεων στο Ανατολικό Αιγαίο ζητούν οι λιμενικοί

Το αίτημα για ενίσχυση των λιμενικών αρχών του Ανατολικού Αιγαίου και των περιπολικών ανοιχτής θαλάσσης, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των στελεχών του Λιμενικού, έθεσαν στον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ).

Κατά την συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 23 Σεπτεμβρίου 2019, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, οι εκπρόσωποί της παρέθεσαν στοιχεία  από τα οποία προκύπτει ότι ο αριθμός των στελεχών, που υπηρετούν στις υπηρεσίες του Ανατολικού Αιγαίου μειώθηκε και τα ΠΑΘ, που διαπλέουν ακατάπαυστα το Αιγαίο αποδυναμώθηκαν, ενώ η έχει σημειωθεί αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΠΛΣ αναφερόμενη στην συνάντηση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «θεωρούμε ότι η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις ξεκινώντας από την άμεση ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό εξετάζοντας τη δυνατότητα έκτακτων προσλήψεων, με ταυτόχρονη αύξηση της οργανικής δύναμης και τον επανακαθορισμό της κατανομής οργανικών θέσεων. Παράλληλα, ζητήσαμε να εξεταστεί η χορήγηση έκτακτου επιδόματος για όσους υπηρετούν σε λιμενικές αρχές όπου παρατηρείται έξαρση των μεταναστευτικών ροών.

Ο κύριος υπουργός από την πλευρά του κατανόησε πλήρως τις θέσεις μας και αναγνώρισε το έργο, που επιτελούν καθημερινά τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ, δηλώνοντας παράλληλα την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για την έξαρση του μεταναστευτικού – προσφυγικού φαινομένου, ότι το Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ πρέπει να ενισχυθεί και ότι για το λόγο αυτό πρόσφατα το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την ενίσχυση των λιμενικών αρχών του Ανατολικού Αιγαίου.

Στη συνέχεια μας ανακοίνωσε την άμεση ενίσχυση των λιμενικών αρχών, που δοκιμάζονται με ανθρώπινο δυναμικό με το σύστημα των αποσπάσεων και την παράλληλη επίσπευση των διαδικασιών για τη λειτουργία του εθνικού συστήματος ολοκληρωμένης θαλάσσιας επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ)».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια