Ενίσχυση όλων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid ζητά η ΟΕΒΕ

Μετά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η ΟΕΒΕ με επιστολή της στον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, το Επιμελητήριο Χίου, ζητά τη χρηματοδότηση όλων των επιχειρήσεων που δεν κατάφεραν να ενισχυθούν μέσω του προγράμματος της Περιφέρειας για τον covid -19 λόγω εξάντλησης των πόρων.

Μιλώντας για αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων που ενισχύθηκαν και των άλλων που έμειναν εκτός, η ΟΕΒΕ ζητά τη συμπλήρωση του ποσού από τα διαθέσιμα υπόλοιπα του ταμείου ανάκαμψης.

« Η δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού είναι αναπόφευκτη αφού οι επαγγελματίες που δεν εγκρίθηκαν είναι σε δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση από εκείνους που εισήχθησαν στο πρόγραμμα ενώ οι πολύ μικρές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν..

Παρόλο που τα κέρδη, οι μονάδες απασχόλησης και ο κύκλος εργασιών αποτελούσαν αντικειμενικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, το κριτήριο που αφορά στον κύκλο εργασιών μπορεί να θεωρηθεί «παγίδα» αφού εύκολα οδηγεί σε σοβαρές στρεβλώσεις σε ολόκληρη τη διαδικασία ένταξης.

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπως γνωρίζετε, σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος του μεταναστευτικού-προσφυγικού από το 2015, με αποτέλεσμα οι τοπικές οικονομίες να έχουν καταρρεύσει και ο μέσος επαγγελματίας να μην μπορεί να ορθοποδήσει..

Ωστόσο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει στηρίξει τους επαγγελματίες όσο δύναται αλλά θεωρούμε αναγκαία την συμπλήρωση του ποσού από τα διαθέσιμα υπόλοιπα του ταμείου ανάκαμψης ώστε να ενισχυθεί η Περιφέρεια και με τη σειρά της να στηρίξει τις επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να ενταχθούν», αναφέρει στην επιστολή της η ΟΕΒΕ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια