Ενθαρρυντικά μηνύματα από την ΙΤΒ για τον τουρισμό του Βορείου Αιγαίου

Από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ προέκυψε ότι η στάση που έχουν οι ξένοι επαγγελματίες του τουρισμού για τα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι θετική και γενικά ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για τα νησιά μας.

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση ITB, στο Βερολίνο της Γερμανίας, από τις 8 έως τις 12 Μαρτίου 2017, με stand στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Η ITB είναι από τις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, καθώς φιλοξενεί επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, τα 1.092 περίπτερα της έκθεσης με τους παραπάνω από 10.000 εκθέτες από 184 χώρες και περιοχές, επισκέφτηκαν συνολικά 109.000 εμπορικοί επισκέπτες. Φέτος, ειδικότερα, η γερμανική αγορά δείχνει μια ισχυρή τάση για ταξίδια προς την Ελλάδα, ενώ στο περίπτερο του ΕΟΤ σημειώθηκε αυξημένη κίνηση.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Παρασκευάς και η προϊσταμένη της διεύθυνσης Τουρισμού κα Αγγελική Πολυτάκη. Στο stand παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των δήμων Χίου και Σάμου, του φορέα τουρισμού Ερεσού, καθώς και 12 επιχειρηματίες από την Λέσβο, τη Χίο και την Σάμο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια