Εντοπίσθηκαν στα Νένητα 30 πρόσφυγες και μετανάστες

Τριάντα πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίσθηκαν στα Νένητα Χίου, σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, μεταφέρθηκαν οι 27 στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά και οι τρεις στο νοσοκομείο Χίου, περισσότερο για προληπτικούς λόγους και μάλλον γιατί ήταν εξαντλημένοι.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί αν πρόκειται για σημερινή άφιξη, αφού οι περισσότεροι από αυτούς εθεάθησαν σήμερα μέσα στον οικισμό των Νενήτων από όπου και περισυνελλέγησαν από την αστυνομία ή αν πρόκειται για την άφιξη (σε παραλία των Νενήτων) του περασμένου Σαββάτου 22 Οκτωβρίου 2022.

Για την σαββατιάτικη άφιξη δεν υπήρχαν στοιχεία για την τύχη των προσφύγων και μεταναστών, παρά το γεγονός ότι είχε εντοπισθεί η βάρκα που τους μετέφερε, σκισμένη και εγκαταλελειμμένη σε παραλία της περιοχής, καθώς και η παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας που τους αναζητούσε στην ευρύτερη περιοχή.

Τελευταίες πληροφορίες, που έφτασαν στον astraparis.gr αναφέρουν ότι στα Νένητα εντοπίσθηκαν κι άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι δεν φαίνεται να έχουν μεταφερθεί ακόμα στις δομές.

Με την νέα άφιξη υπερβαίνει τους 300 ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών, που φιλοξενούνται στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ και στην δομή της Λευκωνιάς.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης, 25 Οκτωβρίου 2022, άλλοι οκτώ πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εντοπισθεί μέσα στα Νένητα μεταφέρθηκαν στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά. Με αυτούς ανεβαίνει στους 38 ο συνολικός αριθμός τους.