Εντυπωσίασε το Πυργούσικο “Άρωμα Μαστίχας Χίου”

Η φιλόξενη πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου γέμισε με την παρουσία των Μελών και Φίλων του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής !

Παροτσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροοί από το υπέροχο χορευτικό του Συλλόγου, βιντεοπαρουσίαση, νησιώτικο γλέντι και τραγούδια  από τον Νικόλα Καραολάνη και την μουσική παρέα του και Χιώτικα κεράσματα.

Ο Χιώτης ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς , διάνθισε τα τραγούδια και τους χορούς της Χίου με πληροφορίες και σχόλια για την ιστορία, την λαογραφία και την εθνογραφία των Μαστιχοχωρίων και μάγεψε το ακροατήριο!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη- Παπαμακαρίου, καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό και μίλησε για τη σχέση της Χίου και του Πυργίου με το μοναδικό και ευλογημένο προϊόν της μαστίχας, για την ΕΜΧ, την MEDITERRA,  και το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ και  διάβασε τις επιστολές του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Χίου-Ψαρών και Οινουσσών  κκ. Μάρκου και του  Πυργούση Προέδρου  της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ κου Γιώργου Τούμπου! Ο Δήμαρχος του Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, εξήρε την πλούσια δραστηριότητα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ και συνεχάρη την πρόεδρο και το ΔΣ για την άψογη διοργάνωση της  ξεχωριστής  αυτής εκδήλωσης.

Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και αποθεώθηκε άλλη μια φορά κατά την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών με αποκορύφωμα τον Πυργούσικο !