Εορτασμός της ημέρας των αποστράτων αστυνομικών σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021, το πρωί ο εορτασμός της «Ημέρας τιμής των αποστράτων», στην Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο, όπου βρίσκονται οι έδρες των διευθύνσεων αστυνομίας δικαιοδοσίας της Γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, που τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου στην Μυτιλήνη, στον ιερό ναό Αγίου Αρτεμίου στη Χίο και στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου στην Σάμο, τελέστηκαν δοξολογίες υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ακολούθησε η παράθεση δεξιώσεων.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, τοπικών φορέων και συλλόγων, συνδικαλιστικών ενώσεων του αστυνομικού προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων.

Από την ελληνική πολιτεία έχει καθιερωθεί η εορτή των Αγίων Πάντων ως ημέρα τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στην Ελληνική Αστυνομία και στο κοινωνικό σύνολο, κατά την διάρκεια της θητείας τους.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια