Εορτάσθηκε σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο η ημέρα των αποστράτων της ΕΛΑΣ

Εορτάσθηκε σε όλη τη χώρα, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην Μυτιλήνη, τη Χίο και την Σάμο, πόλεις όπου βρίσκονται οι έδρες των διευθύνσεων αστυνομίας δικαιοδοσίας της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, που τελέστηκε το πρωί στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου, στην Μυτιλήνη, στον ιερό ναό Αγίου Αρτεμίου, στη Χίο και στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην Σάμο, τελέστηκαν δοξολογίες υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ακολούθησε η παράθεση δεξιώσεων.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, τοπικών φορέων και συλλόγων, συνδικαλιστικών ενώσεων του αστυνομικού προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων.

H Κυριακή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την ελληνική πολιτεία ως η «Ημέρα τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του ρόλου και της προσφοράς τους, στη διαμόρφωση της διαχρονικής εικόνας της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια