Επεισόδια και τραυματισμοί προσφύγων και μεταναστών στην Μυτιλήνη

Επεισόδια μεταξύ μεταναστών και προσφύγων σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, 15 Ιουνίου 2015, στον καταυλισμό Καρά – Τεπέ της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς και έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα LesvosNews.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν δύο ομάδες μεταναστών συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα οι συμπλοκές να γενικευθούν και να σημειωθούν μικροτραυματισμοί περίπου 10 ατόμων, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης για τις πρώτες βοήθειες.

metanastes mitil 2metanastes mitil 3

Αιτία των συμπλοκών μεταξύ Αφγανών και Σύριων, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η προνομιακή, όπως καταγγέλλουν οι πρώτοι, μεταχείριση των Σύριων, που ήταν και στην πλειονότητα εκείνοι που μεταφέρθηκαν με έκτακτο δρομολόγιο στον Πειραιά.

Από τον καταυλισμό του Καρά – Τεπέ περίπου 1000 μετανάστες και πρόσφυγες πραγματοποίησαν πορεία κι έφτασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες παραμονής τους στο νησί και για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των αναγκαίων εγγράφων, προκειμένου να μπορούν να φύγουν για τον Πειραιά.

Δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας σταμάτησαν τους μετανάστες και πρόσφυγες στον χώρο του τελωνείου Μυτιλήνης και σταδιακά άρχισε η μεταφορά τους στο κέντρο κράτησης της Μόριας απ΄ όπου θα εφοδιασθούν με το απαραίτητο για να αναχωρήσουν έγγραφο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια