Επεισόδια μεταξύ προσφύγων και κατοίκων του Χαλκειούς

1

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:02  Στους δέκα έφτασαν τελικά οι προσαχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες για το επεισόδιο στο Χαλκειός, καθώς και δύο εκείνες των κατοίκων του Χαλκειούς.

Από την αστυνομία διερευνάται η συμμετοχή ενός εκάστου (Ελλήνων και αλλοδαπών) στο επεισόδιο και είναι βέβαιον ότι κάποιες από τις προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Ο ένας εκ των δύο Χαλκούσων, ο 75χρονος ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου, διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χίου περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:32 Αποφεύχθηκαν με την έγκαιρη παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σοβαρά επεισόδια μεταξύ προσφύγων – μεταναστών και κατοίκων του Xαλκειούς, περί τις 4 το απόγευμα της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου 2017, σε αγροτική περιοχή και σε απόσταση περίπου 200 μέτρων σε ευθεία από το hot spot της ΒΙΑΛ.

Η κατάσταση όδευε προς ευρεία συμπλοκή, αφού προς βοήθεια των προσφύγων – μεταναστών που φέρεται να είχαν προσεγγίσει ή και μπει σε αγροτική εκμετάλλευση της περιοχής (θερμοκήπιο) είχαν προστρέξει άλλοι από την ΒΙΑΛ.

Από την αστυνομία προσήχθησαν επτά πρόσφυγες – μετανάστες, μάλλον μια ολόκληρη οικογένεια, καθώς και δύο πολίτες από τα χωράφια της περιοχής και διερευνώνται η αιτία των επεισοδίων, καθώς και ποιοι ακριβώς είχαν συμμετοχή.

Από την αστυνομία, πάντως, δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν η πληροφορία για χρήση όπλου εκ μέρους των πολιτών, απλά επισημαίνεται ότι το επεισόδιο ήταν εξαιρετικά σοβαρό.

Θα επανέλθουμε με τυχόν νεώτερες πληροφορίες και λεπτομέρειες.

Σχόλια