Επεισόδια στο 5ο δημοτικό σχολείο Βαρβασίου από την επιτροπή των ανωνύμων

Δεν φαίνεται να έχει παραιτηθεί από τις προσπάθειές της να δημιουργήσει κλίμα στα δημοτικά σχολεία της Χίου, με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, η επιτροπή των ανωνύμων, η αυτοαποκαλούμενη και «παγχιακή επιτροπή αγώνα».

Μετά το ηχηρό ράπισμα που δέχθηκε συνολικά από την χιακή κοινωνία, στο κατάπτυστο, ξενοφοβικό και ρατσιστικό κείμενο που συνέταξε και διακίνησε σε γονείς και όχι μόνον του νησιού, χθες Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, επανήλθε με την ευκαιρία της διενέργειας εκλογών στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Εμφανίσθηκε, λοιπόν, πρωτοκλασσάτο στέλεχός της στο 5ο δημοτικό σχολείο Βαρβασίου, ένα από τα σχολεία όπου λειτουργεί ΔΥΕΠ, έχοντας τυπωμένο (!) ψηφοδέλτιο με ακόμα έξι άτομα για να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές.

Η πράξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονέων, αφού επρόκειτο για ενέργεια η οποία δεν έχει ξαναγίνει σε εκλογές του συλλόγου γονέων, οι οποίοι τους κατηγόρησαν ότι επιχειρούν να μεταφέρουν στο σχολείο την πολιτική τους.

Οι πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι τα πνεύματα οξύνθηκαν, οι της επιτροπής των ανωνύμων προκάλεσαν ένταση και φασαρία και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια με άλλους γονείς, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν τα παιδιά και στο τέλος οι επίδοξοι υποψήφιοι της επιτροπής των ανωνύμων να αποχωρήσουν από το σχολείο.

Το νέο αυτό επεισόδιο προκάλεσε οργή και αγανάκτηση σε γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό, είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα παιδιά έκαναν παράπονα, του τύπου «κυρία, σε μας λέτε ότι μαλώνουμε, αλλά κοιτάξτε τι έγινε»!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια