Διεσώθη από το Blue Star Mykonos ναυαγός στην περιοχή του Καρφά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:36 Επιβεβαιώθηκε από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος ότι διεσώθη ένας ναυαγός αλλοδαπός από το πλοίο Blue Star Mykonos, ο οποίος και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Χίου.

Σύμφωνα με δήλωση του ιδίου, επέβαινε σε αυτοσχέδια σχεδία μόνος του. Ωστόσο, το λιμεναρχείο Χίου έβγαλε στην περιοχή δύο περιπολικά σκάφη, καθώς και το ναυαγοσωστικό για εκτεταμένες έρευνες σε όλη την περιοχή από τον Καρφά έως την Αγία Ελένη, από τις οποίες – ωστόσο – μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι, δεν έχει βρεθεί άλλος άνθρωπος στην θάλασσα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:02

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα, περί τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2021, μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό και την διάσωση προσφύγων και μεταναστών, που φέρεται ότι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Νωρίτερα και λίγο πριν τη μία το μεσημέρι το πλοίο Blue Star Mykonos, το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο από τη Χίο προς Σάμο, σταμάτησε ανοικτά του Καρφά έκανε κάποιους ελιγμούς και στην συνέχεια έβαλε πλώρη για το λιμάνι της Χίου και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετέφερε και παρέδωσε στο ναυαγοσωστικό σκάφος ναυαγό που νωρίτερα είχε περισυλλέξει.

Το πλοίο συνέχισε την πορεία του προς Σάμο και αμέσως μετά κινητοποιήθηκαν κι έφτασαν στην περιοχή περιπολικά σκάφη του λιμεναρχείου Χίου, που πραγματοποιούν περιπολίες από τον Καρφά μέχρι το νησάκι Πάσπαργος και στην συνέχεια στην περιοχή της Αγίας Ελένης.

Πληροφορίες, που ακόμα δεν έχουν διασταυρωθεί, αναφέρουν ότι υπήρχε στην περιοχή πλεούμενο με πρόσφυγες και μετανάστες και το λιμενικό προσπαθεί να εντοπίσει και να περισυλλέξει τυχόν ναυαγούς.

Φωτό αρχείου

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια