Επιμένει στην «ενοικίαση», δεν του περνά από το μυαλό ότι δεν θέλει η κυβέρνηση προσλήψεις στους δήμους

Λαύρος κατά του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου και του προέδρου του κ. Γιάννη Δεληγιάννη εμφανίσθηκε – μετά και την χθεσινή ανακοίνωση του δήμου Χίου – ο δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, απευθύνοντας κατηγορίες ότι του κάνουν πόλεμο εδώ και δύο χρόνια κι ότι (σχήμα λόγου) περισσότερες ανακοινώσεις έχει εκδώσει αυτή τη διετία ο Σύλλογος παρά ο δήμος.

Στην σημερινή, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος διέψευσε ότι θέλει να καταργήσει το τμήμα πληροφορικής του δήμου, το οποίο χαρακτήρισε ως βασικό και ζωτικό για την λειτουργία του δήμου. Είπε, όμως, ότι με το προσωπικό που έχει δεν επαρκεί να κάνει την δουλειά του, αναφέροντας ως παραδείγματα προβλήματα στον εξοπλισμό των σχολείων και των αγροτικών ιατρείων.

Ωστόσο, στην επισήμανση ότι για μεν τα σχολεία τα ίδια με δικά τους μέσα και εξωτερικούς συνεργάτες αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους, για δε τα αγροτικά ιατρεία ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο Υγείας και το νοσοκομείο, ο κ. Κάρμαντζης αντέτεινε ότι τα αγροτικά ιατρεία χρησιμοποιούν τους υπολογιστές των κοινοτήτων!

Λύση είναι η «ενοικίαση» από άλλους ΑΟΤΑ

Όλη η υπόθεση, όπως προέκυψε από όσα είπε ο δήμαρχος, αφορά την στελέχωση των υπηρεσιών με «ενοικίαση» εργαζομένων από αναπτυξιακές εταιρείες άλλων δήμων, αφού – όπως επανέλαβε – η πολεμική των μειοψηφιών δεν επέτρεψε να προχωρήσει η αναπτυξιακή εταιρεία της Χίου, για την οποία – όπως φάνηκε – επιμένει.

Στην επισήμανση ότι η «ενοικίαση» εργαζομένων κρίθηκε παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην περίπτωση του δήμου Χερσονήσου Κρήτης, κάτι που όφειλε να γνωρίζει η δημοτική αρχή, ο κ. Κάρμαντζης είπε ότι γι΄ αυτό χρειάζεται να γίνει διάλογος, όπου θα μπορούσε να κατατεθεί η συγκεκριμένη θέση. Αν και βέβαια του διαλόγου τούτου είχε προηγηθεί η νέα «ντιρεκτίβα» του γενικού γραμματέα του δήμου κ. Αντώνη Ζερβάκη για την «ενοικίαση» εργαζόμενων από άλλους ΑΟΤΑ, όπως είχε αποκαλύψει ο astraparis.gr, στις 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Αίτημα για 22 προσλήψεις, έγιναν μόνον δύο

Ο δήμαρχος επανέλαβε, τέλος, ότι επί δύο συνεχή χρόνια ο δήμος Χίου υποβάλει το αίτημα πρόσληψης 22 μόνιμων υπαλλήλων, αναγκαίων για την στελέχωση των υπηρεσιών, ωστόσο – πρόσθεσε – τούτο δεν έχει γίνει δεκτό κι έχουμε θέσει το θέμα και στην ΚΕΔΕ.

Στην επισήμανση αν του περνάει από το μυαλό ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα, δηλαδή μόνιμες προσλήψεις στους δήμους, ενώ προσλαμβάνει σωρηδόν και με συνοπτικές διαδικασίες συνοριοφύλακες και άλλους ημετέρους, η απάντησή του ήταν ότι δεν του περνάει από το μυαλό.

Σχόλια