Επιστολή Κάρμαντζη στον Γεωργιάδη για τις Εργατικές κατοικίες

Την επισκευή ή την κατεδάφιση των εργατικών κατοικιών στο Βαρβάσι ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Εργασίας  και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

Όπως σημειώνει, “έχει διαπιστωθεί ότι όλες οι κατοικίες έχουν σημαντικά προβλήματα και φθορές τα οποία έχουν προκληθεί λόγω της παλαιότητας τους ενώ κρίνονται και ιδιαίτερα επικίνδυνες σε περίπτωση σεισμού.

Χρειάζεται να ληφθεί υπόψη ότι οι κάτοικοι αυτών των διαμερισμάτων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες συνεπώς είναι αδύνατον να επωμιστούν εκείνοι τις δαπάνες για τις εργασίες που θα απαιτηθούν για την συντήρηση τους προκειμένου οι κατοικίες να καταστούν ασφαλείς για την διαμονή τους ενώ παράλληλα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ενοικίαση άλλης κατοικίας.

Κατά την άποψη μας οι διαθέσιμες επιλογές είναι, είτε εκτεταμένες επισκευές για συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών, είτε κατεδάφιση, ανέγερση νέων και απόδοση τους στους ήδη κατόχους των κατοικιών με δαπάνες της πολιτείας που έχει υποχρέωση στο πλαίσιο στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση επί του θέματος για τα προαναφερόμενα που ταλανίζουν τις οικογένειες των διαμενόντων επί σειρά δεκαετιών.”