Επιστολή Βρουλή στον Πρωθυπουργό για τη Βολισσό

Τα προβλήματα της Βολισσού, την εγκατάλειψη των κατοίκων της από την πολιτεία ειδικά σε θέματα υγείας  καταδεικνύει με επιστολή του στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Παντελής Βρουλής. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Βρουλής αναφέρει στην επιστολή του:

“Η Βορειοδυτική Χίος απαρτίζεται από 15 χωριά, 19 οικισμούς με πρωτεύουσα την Βολισσό .

Πρωτεύουσα του παλαιού Δήμου Αμανής .

Έχει Δημοτικό Γυμνάσιο Λύκειο, είχε Ταχυδρομείο και Πολυδύναμο Ιατρείο που δυστυχώς καλύπτεται από Αγροτικό Ιατρό ενώ τα δύο αντίστοιχα χωριά (Κουρούνια – Παρπαριά ) συχνά μένουν χωρίς Αγροτικούς Ιατρούς , χωρίς Ασθενοφόρο, χωρίς οδηγό Ασθενοφόρου.

Αναφέρω όλα αυτά από προσωπική εμπειρία καθώς πριν από 40 χρόνια σαν Αγροτικός Ιατρος έζησα την ίδια κατάσταση η οποία δυστυχώς σε τίποτα δεν έχει αλλάξει παρά τις προσπάθειες των ιθυνόντων.

Η περιοχή απέχει από την πρωτεύουσα του νησιού 45 Χιλιόμετρα.

Με πρωτοβουλία των κατοίκων της Βολισσού αγοράστηκε ασθενοφόρο αλλά το ΕΚΑΒ κωφεύει στο αίτημα των κατοίκων για οδηγό.

Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί τρείς θάνατοι διότι μέχρι να έρθει το Ασθενοφόρο από την Χίο και να γυρίσει (100 χιλιόμετρα απόσταση) οι συνάνθρωποι μας έχασαν τη μάχη.

Πρόσφατα με την προκήρυξη των 1000 θέσεων Επικουρικών του Υπουργείου Υγείας περιμέναμε την πρόσληψη έστω και για δύο χρόνια ενός οδηγού

Οι πρόεδροι των χωριών αυτών έχουν δικαιολογημένα πολλές φορές αγανακτήσει καταφεύγοντας στα ΜΜΕ.

Θέλω να υπογραμμίσω ακόμα ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι υπέργηροι και για να εμβολιαστούν πρέπει να διανύσουν πάνω από 150 χιλιόμετρα για να πάνε στην άλλη πλευρά του νησιού όπου γίνεται ο εμβολιασμός για αυτές τις ηλικίες (70 -80 ετών). Δυστυχώς ο ΕΟΔΥ και εδώ κωφεύει.

Ο Υπουργός όπως και ο Υφυπουργός δεν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν στην πρόσκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για συνάντηση η τηλεδιάσκεψη (λόγω της Πανδημίας) προκειμένου να ακούσουν τα προβλήματα των Περιφερειακών Συμβούλων σε Θέματα Υγείας που αφορούν όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου .

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παρά την ισχνή χρηματοδότηση προσφέρει 250 ευρώ σαν κίνητρο σε όσους γιατρούς έρχονται να υπηρετήσουν το Αγροτικό τους σε δυσπρόσιτα και απομονωμένα χωριά των νησιών μας.”