Επιτυχής η διοργάνωση του τρίτου διεθνούς φεστιβάλ αργεντίνικου τάνγκο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τρίτο διεθνές φεστιβάλ αργεντίνικου τάνγκο 3rd Chios Tango Encuentro που πραγματοποιήθηκε στη Χίο από την 1η έως τις 5 Μαΐου 2019.

Το φεστιβάλ διοργάνωσαν το Σωματείο Καλλιτεχνικές και Αθλητικές Δράσεις Χίου ΧΙΟΣ ΤΑΝΓΚΟ και το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Χίου.

Την φετινή χρονιά σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς το νησί επισκέφθηκαν περίπου διακόσιοι χορευτές –αριθμός ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνει και τους συνοδούς τους- από δεκατρείς χώρες (Αργεντινή, Ισπανία, Πορτογαλία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία, Αίγυπτο, Λίβανο, Κύπρο και φυσικά Ελλάδα), προσφέροντας σημαντικό όφελος τους επαγγελματίες εστίασης και σίτισης, αλλά και συνολικά σε όλους τους κλάδους που εμπλέκονται με τον τουρισμό.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν βραδιές αργεντίνικου ταγκό, πλαισιωμένες με σόου από μαέστρους παγκοσμίου φήμης, μουσικοχορευτική και θεατρική παράσταση στο Ομήρειο, αλλά και εκδρομές και περιηγήσεις στην Χίο με στόχο την προβολή των κορυφαίων προορισμών του νησιού που συνδέονται άρρηκτα με την παράδοση και την ιστορία του.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες εκδρομές στα Μαστιχοχώρια, την Λαγκάδα και τον κάμπο της Χίου, με επίσκεψη στα αρχοντικά Αργέντικο και Citrus, ξενάγηση στο κάστρο της Χίου και εκδηλώσεις στο μουσείο μαστίχας, καθώς και περιηγήσεις στην πόλη της Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια