Επιβεβαιώνει το «Χαρά» τις δωροεπιταγές, αλλά απειλεί με μηνύσεις και αγωγές

Επιβεβαιώνει πλήρως στην πραγματικότητα τις καταγγελίες του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για τις συναλλαγές με δωροεπιταγές η διοίκηση του σουπερμάρκετ «Χαρά», ειδικότερα σε ό,τι αφορά την διάθεσή τους σε προμηθευτές και συνεργάτες τους.

Για δε τους εργαζόμενους της επιχείρησης, υποστηρίζει ότι οι μισθοί τους κατατίθενται στο ακέραιο σε τραπεζικούς λογαριασμούς, κάτι – άλλωστε – που αποτελεί υποχρέωση από την υφιστάμενη εργατική νομοθεσία, αλλά που ούτε και στο ρεπορτάζ μας ή στην ανακοίνωση του Σωματείου αμφισβητήθηκε.

Παρά ταύτα, η διοίκηση του «Χαρά» ισχυρίζεται ότι προσβάλλεται το κύρος της εταιρείας, καθώς και η τιμή και υπόληψη των μελών της διοίκησης, καθώς και των υπαλλήλων και απειλεί με μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του «Χαρά», το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, έχει ως ακολούθως:

«Με έκπληξη διαβάσαμε τις ανακρίβειες της ανακοίνωσης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, το οποίο για μια ακόμη φορά επιχειρεί να πλήξει τοπικές εταιρείες προς όφελος μεγάλων πολυεθνικών και κρίνουμε σκόπιμο διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

– Οι μισθοί όλων ανεξαιρέτως των υπαλλήλων μας καταβάλλονται στο ακέραιο, σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους και με βάση τη σύμβαση του καθενός.

– Με συγκεκριμένους συνεργάτες / προμηθευτές μας και κατόπιν δικού τους αιτήματος, γίνεται ιδιωτικό συμφωνητικό δυνάμει του οποίου εκδίδονται και παραδίδονται σε αυτούς δωροεπιταγές της εταιρείας μας για να διατεθούν κατά την κρίση τους. Το συμφωνητικό αυτό είναι νόμιμο και σχετικό αντίγραφό του κατατίθεται στη ΔΟΥ.

– Συχνά εύποροι ή μη συμπολίτες μας, ιδρύματα και άλλα νομικά πρόσωπα, που επιθυμούν να βοηθήσουν ευπαθείς ομάδες του νησιού μας (πολύτεκνες οικογένειες, οικογένειες με χαμηλό ή μηδενικό εισόδημα κ.ά.) στα πλαίσια στήριξης της τοπικής κοινωνίας, αγοράζουν δωροεπιταγές της εταιρείας μας και τις διαθέτουν όπως και όπου αυτοί επιθυμούν, κυρίως για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης. Το ίδιο κάνουμε ανά διαστήματα και εμείς.

– Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε ανακαινίσει / μεταστεγάσει   δύο καταστήματά μας, δημιουργώντας έτσι τουλάχιστον 10 νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και δίνοντας εργασία σε δεκάδες επαγγελματίες του νησιού μας, καθώς διαχρονικά όλα τα συνεργεία που χρησιμοποιούνται για τις επισκευαστικές και άλλες εργασίες στα καταστήματά μας είναι από το νησί μας.

Τα σουπερμάρκετ Χαρά λειτουργούν εδώ και 40 χρόνια στη χιώτικη αγορά και σήμερα απασχολούν 120 εργαζόμενους. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσβάλει το κύρος της εταιρείας μας, την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα των μελών της διοίκησης και των υπαλλήλων μας και δηλώνουμε ότι θα ενεργήσουμε νομικά κατά παντός υπευθύνου σε ποινικό και αστικό επίπεδο».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια