Εργατική πρωτομαγιά με δυο συγκεντρώσεις

Δυο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Χίο για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Το Εργατικό Κέντρο Χίου, καλεί σε συγκέντρωση στον χώρο του την Τετάρτη 1η Μαϊου 2019 στις 10.00. 

«Από το Σικάγο του 1886, η πρωτομαγιά ήταν και είναι η κομβική ημερομηνία, που κατάφερνε να συνδέσει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των αιματηρών αγώνων του παγκοσμίου εργατικού κινήματος, ενάντια στην εξαθλίωση, την ανέχεια, την φτώχεια, την τρομοκρατία. 133 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να τιμάμε τους ήρωες και τους αγώνες της τάξης μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα οπραγματοποιηθεί και η απονομή των βραβείων και επαίνων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά.

 

Χιακή Συμπολιτεία: Αφορμή για νέες μάχες η πρωτομαγιά

“Η Χιακή Συμπολιτεία, μια ακηδεμόνευτη  αυτοδιοικητική συλλογικότητα της Αριστεράς, εμπνέεται εξακολουθητικά από τα ιδανικά που χάραξαν με το αίμα τους οι εργάτες του Σικάγο εκείνη την Πρωτομαγιά του 1886: συνεπή και διαρκή πάλη του απλού ανθρώπου για να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και να ορίσει τις τύχες του, αλλά και σθεναρή αντίσταση στις μάστιγες που ευνοούν τους λίγους και κρατούν τους πολλούς στο περιθώριο. Mιλάμε για τον φασισμό, τον άγριο καπιταλισμό με τους «μονοδρόμους» του, την παθητικοποίηση του ατόμου και την έκπτωσή του σε καταναλωτή προϊόντων και ιδεών, τη μετατροπή, τέλος, της πολιτικής σε συναίνεση στην κατεστημένη τάξη πραγμάτων με απλή εναλλαγή διαχειριστών”. Αυτές οι αξίες υπήρξαν πρόταγμά μας, με αυτές πορευτήκαμε και θα πορευτούμε, με αυτές ως προμετωπίδα έχουμε την περηφάνια και την καθαρή συνείδηση να διεκδικούμε την ψήφο του Χιακού λαού και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αγωνιζόμενοι για μια ριζικά διαφορετική πραγματικότητα στον τόπο όπου ζούμε…”, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Χιακή Συμπολιτεία

Στην πλατεία

ΑΔΕΔΥ, Σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων, σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ, σύλλογος γυναικών χίου, ΚΚΕ και Λαϊκή συσπείρωση καλούν σε συλλαλητήριο στην πλατεία Bουνακίου στις 10.00.

“Αντλούμε δύναμη από την Ιστορία του εργατικού κινήματος στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο για το σήμερα. Τίποτα δεν κερδήθηκε χωρίς σκληρό αγώνα σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, ακόμα και όταν οι συσχετισμοί έμοιαζαν αρνητικοί ή φάνταζαν ανυπέρβλητοι”, αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

ΛΑΣ: Μέχρι τη νίκη πάντα

“Η Λαϊκή Συσπείρωση -το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με τους συμμάχους και συναγωνιστές του στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση- στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό της εργατικής τάξης. Στέκεται απέναντι από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου. Πολεμά τα πλοκάμια που έχει απλώσει η εξουσία, μέσω της Τοπικής Διοίκησης, πάνω στο λαό. Μάχεται τον ακροδεξιό φασιστικό συρφετό, που με τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής διαχειρίζονται τη δικτατορία του κεφαλαίου και των μεγάλων συμφερόντων, μέσα από την εξουθένωση και την πολτοποίηση του εργαζομένου, μέσα από την προσφυγιά και τη μετανάστευση που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικοί τους πόλεμοι. Στέκεται απέναντι σε όσους υπηρετούν αυτές τις πολιτικές είτε βρίσκονται στο τιμόνι δήμων και περιφερειών είτε κυβερνήσεων.

Στέλνει μήνυμα διαρκούς αγώνα, μήνυμα αλληλεγγύης στην αλύγιστη εργατική τάξη. Δίνει το χέρι σ’ όποιον σηκώνεται και βαδίζει δίπλα του μέχρι τη νίκη. “Μέχρι τη νίκη, πάντα”, ” αναφέρει στο μήνυμα της η ΛΑΣ.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια