Έτσι θα πηγαίνουμε στον οδοντίατρο

Επανέρχονται στην κανονικότητα και τα οδοντιατρεία με μέτρα όμως τα οποία πρέπει να γνωρίζουν και οι ασθενείς. Με ανακοίνωση του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου γνωστοποιεί ότι ξεκίνησαν τη λειτουργία τους εφαρμόζοντας όλες τις οδηγίες τα οδοντιατρεία της Χίου και ενημερώνει ότι οι ασθενείς προσέρχονται στα ιατρεία:

  • Μόνο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία όπου θα καθορίζεται το ραντεβού και θα λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ίωσης (βήχας, πυρετός, δυσκολία στην αναπνοή, κτλ.) ή έκθεση με άτομο που παρουσιάζει τα ανωτέρω συμπτώματα, το ραντεβού αναβάλλεται για τουλάχιστον 14 μέρες.
  • Ακριβώς στην ώρα που έχει οριστεί το ραντεβού. Τα ραντεβού προγραμματίζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να προκύπτει επαρκής χρονική απόσταση μεταξύ τους. Αυτός ο προγραμματισμός ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για διαθέσιμο ραντεβού, κρίνεται όμως επιβεβλημένος για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Παρακαλούμε για την κατανόηση των ασθενών.
  • Χωρίς συνοδό, εκτός κι αν πρόκειται για ασθενή με αδυναμία μετακίνησης ή παιδί, όπου επιτρέπεται ΜΟΝΟ ένας συνοδός.
  • Αφού έχουν πραγματοποιήσει σχολαστικό βούρτσισμα των δοντιών πριν το ραντεβού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ιϊκό φορτίο.
  • Φορώντας μάσκα μίας χρήσης. Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη σε όλους τους κλειστούς χώρους. Τη μάσκα θα την αφαιρούν όταν μπαίνουν στο χώρο θεραπείας.

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα αναμονής επιβάλλεται:

  • Η Απολύμανση των χεριών, είτε με αντισηπτικό υγρό που παρέχεται στο ιατρείο, είτε με σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.
  • Η τήρησης της ασφαλούς απόστασης των 2 μέτρων μεταξύ τους στο χώρο αναμονής.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου ευχαριστεί θερμά τους οδοντιάτρους, που με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των ασθενών τους, ανέστειλαν τη λειτουργία των ιατρείων τους για 45 μέρες και καλεί τους οδοντιατρικούς ασθενείς να προγραμματίσουν και να μην αμελήσουν την θεραπεία πιθανών οδοντικών τους προβλημάτων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια