Ευρωπαϊκό συνέδριο για την ναυτιλία από 24 έως 27 Ιουνίου, στη Χίο

Με τη συμμετοχή 130 ερευνητών και αναλυτών της ναυτιλίας, θα πραγματοποιηθεί στη Χίο, από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου 2015, το ευρωπαϊκό επιστημονικό συνέδριο «Ναυτιλία, συνδυασμένες μεταφορές και λιμένες» 2015 (ECONSHIP 2015).

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, που οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Επιστημών της Διοίκησης | Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 και ώρα 8 το βράδυ, στο ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».

Στο ECONSHIP 2015 αναμένεται να συμμετάσχουν 130 και πλέον ερευνητές και ειδικοί αναλυτές με αντικείμενο τη ναυτιλία από πάνω από 35 χώρες. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν 120 επιστημονικές μελέτες από 222 συγγραφείς από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν ειδικές συνεδρίες με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ελληνικής και της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τις προοπτικές της ναυτιλιακής βιομηχανίας, την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και τις προοπτικές και της προκλήσεις της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων.

Το ECONSHIP2015 τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ενώσεως Ναυτιλιακών Οικονομολόγων και της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος, με τη στήριξη του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ιδρύματος «Προποντίς», της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και του δήμου Χίου.