Έξαρση κορονοϊού σε σχολεία και στρατόπεδα – Πώς μέσα σε ένα 24ωρο από το 0 φτάσαμε στο 12

Κατακόρυφη άνοδο παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορονοϊού στη Χίο το τελευταίο 24ωρο με τις εστίες να επικεντρώνονται σε σχολεία και στρατόπεδα.

Από την προηγούμενη Δευτέρα που είχαμε τα κρούσματα κορονοϊού σε σουπερμάρκετ, καθώς και σε αρτοποιείο της Χίου, ξεκίνησε η ανησυχία ακριβώς λόγω της επαφής δεκάδων πολιτών με αυτές τις εστίες.

Τα αποτελέσματα έγιναν ακόμη πιο ανησυχητικά το απόγευμα της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου 2021 με την ενημέρωση από την Ταξιαρχία ότι διαγνώστηκαν 7 ακόμη νέα κρούσματα σε στρατευμένους το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας έτσι ο αριθμός των κρουσμάτων στα στρατόπεδα μέχρι στιγμής στα 22.

Από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν διαγνωστεί 11 με κορονοϊό, 4 τις προηγούμενες μέρες και 7 το τελευταίο 24ωρο, συνολικά 22, σύμφωνα με τα στοιχεία του αντιπεριφερειάρχη υγείας κ. Παντελή Βρουλή.

Η διασπορά από τα στρατόπεδα όμως επεκτάθηκε και στα σχολεία αφού παιδιά στρατιωτικών φοιτούν σε αυτά με αποτέλεσμα τόσο στο 6ο δημοτικό σχολείο όσο και στο μουσικό σχολείο Χίου να έχει σημάνει συναγερμός αφού βρέθηκαν θετικά δυο παιδιά.

Όπως δήλωσε ο κ. Βρουλής στον astraparis.gr, “υπάρχει έξαρση στον στρατό και στα σχολεία και παρακολουθείτε. Αύριο θα πραγματοποιηθούν τεστ στους εκπαιδευτικούς του 6ου δημοτικού σχολείου Χίου και στο μουσικό σχολείο. Τις τελευταίες μέρες για να μην πούμε ώρες αποδείχθηκε πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η κατάσταση με τον κορονοϊό, κυρίως από εξωτερικούς παράγοντες. Γι΄ αυτό έχω ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιεί τεστ στους επιβάτες αεροπλάνων και πλοίων για τα νησιά Χίο, Λέσβο και Σάμο”.

Μέσα σε ένα 24ωρο αν προσθέσει κανείς τα 7 νέα κρούσματα του στρατού, τα 3 νέα από τα Lidl και τα δυο παιδιά έχουμε φτάσει συνολικά στα 12 κρούσματα.