Εξόφληση λογαριασμών με e-banking προετοιμάζει η ΔΕΥΑΧ

Την μετάβασή της στην ηλεκτρονική εποχή για τις υπηρεσίες προς τους πελάτες της προετοιμάζει η ΔΕΥΑΧ, εγκαθιστώντας νέα συστήματα πληροφόρησης, ελέγχου των λογαριασμών και πληρωμής τους.

Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, με τα νέα συστήματα ο πελάτης θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του ηλεκτρονικά, θα μπορεί να παρακολουθεί το ιστορικό του και κάνοντας χρήση του e-banking θα εξοφλεί τον λογαριασμό ύδρευσης – αποχέτευσης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Απόστολος Τζιώτης επισημαίνει στον astraparis.gr ότι ήδη έχει αρχίσει η σταδιακή μετάβαση στο νέο σύστημα, θα ακολουθήσει εκπαίδευση του προσωπικού και αν χρειαστεί θα γίνει αναβάθμιση του εξοπλισμού της μηχανογράφησης.

Διευκρινίζει δε ότι από την πορεία των εργασιών θα προκύψει και η ημερομηνία για την έναρξη λειτουργίας των νέων υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα, προχωρούν και οι εργασίες εγκατάστασης του νέου συστήματος καταγραφής της κατανάλωσης ύδρευσης, με την κατάργηση του χειρόγραφου τρόπου. Οι υπάλληλοι της καταμέτρησης θα εφοδιασθούν με μηχανάκια και για τον εντοπισμό των υδρομέτρων – μέσω GPS – αλλά και την καταχώρηση των ενδείξεων κατανάλωσης.

Με το νέο σύστημα συντομεύονται όλες οι διαδικασίες καταχώρησης και έκδοσης του λογαριασμού, ενώ ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες λανθασμένων εγγραφών κατανάλωσης.

Κλειστά Τετάρτη και Πέμπτη

Η ΔΕΥΑΝΧ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 τα γραφεία της οικονομικής και της διοικητικής Υπηρεσίας θα παραμείνουν κλειστά για τo κοινό, λόγω εκπαίδευσης του προσωπικού στο νέο πρόγραμμα ύδρευσης – αποχέτευσης.

Η τεχνική υπηρεσία θα λειτουργεί κανονικά.