Ευρύτατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή έως τέλος Ιουνίου

Αναθεωρεί και διευρύνει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή λεωφόρο Ενώσεως η διεύθυνση τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Χίου, από την περιοχή της Φάρκαινας που αρχικά είχε ανακοινώσει μέχρι το αεροδρόμιο και ακόμα παραπέρα, προκειμένου – όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της – να επισπευσθεί η ολοκλήρωση των έργων που εκτελούνται στην περιοχή του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα από την προσεχή Δευτέρα και έως το τέλος Ιουνίου:

Από την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 η κυκλοφορία στην λεωφόρο Ενώσεως θα κλείσει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή του ζαχαροπλαστείου “Sweeties” (βρίσκεται μεταξύ της φαρμακαποθήκης και του γεωπονικού Φυτούση), προκειμένου να κατασκευαστούν οι αγωγοί απορροής υδάτων από το αεροδρόμιο.

Επιπλέον, η παραλιακή επαρχιακή οδός (λεωφόρος Ενώσεως) θα είναι κλειστή στο ρεύμα κυκλοφορίας της προς νότο (προς αεροδρόμιο), μετά την συμβολή της με την οδό αεροπόρου Ροδοκανάκη και για μήκος 450 μέτρων (στην κατάληξη της Χρήστου επί της παραλιακής), λόγω της αναγκαιότητας ολοκλήρωσης των εργασιών μετατόπισης της παραλιακής οδού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονται από Χίο προς Καρφά και τα νοτιόχωρα, θα εξυπηρετείται μέσω της οδού Χρήστου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από Καρφά προς Χίο, θα εξυπηρετείται από τον νεοασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στην παραλία «Κοντάρι» και παραλιακά οδηγεί στην συμβολή με την λεωφόρο Ενώσεως.

Η κίνηση των οχημάτων από το αεροδρόμιο προς τα νοτιόχωρα θα γίνεται μέσω της αεροπόρου Ροδοκανάκη (Φάρκαινα) και εν συνεχεία της οδού Βερίτη.

Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο Χίου, καθώς και στα καταστήματα της περιοχής θα είναι δυνατή με την χρήση της καθέτου οδού που ενώνει την Χρήστου με την λεωφόρο Ενώσεως, στο τέλος του υφιστάμενου αεροδιαδρόμου και η οποία έχει διαμορφωθεί σχετικά για τον σκοπό αυτό.

Παρακαλούνται οι οδηγοί και γενικά οι χρήστες της οδού, να διέρχονται με χαμηλή ταχύτητα και με μεγάλη προσοχή στα σημεία που εκτελούνται τα έργα, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των συνεργείων και την προσωρινή σήμανση.