Φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο την κατάργηση του live ο Μανώλης Βουρνούς

Άλλο ένα πισωγύρισμα από τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη χαρακτηρίζει η Πρωτοβουλία για τη Χίο, την κατάργηση της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, μετά από εκείνο του εξοβελισμού των πολιτικών γάμων από το δημαρχείο Χίου.

Ως η παράταξη της δημοτικής αρχής του κ. Μανώλη Βουρνού, που είχε καθιερώσει την ζωντανή μετάδοση, τονίζει ότι «στόχος μας εξαρχής ήταν η απόλυτη διαφάνεια των συνεδριάσεων του σημαντικότερου συλλογικού οργάνου ενός δήμου, του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και η αμεσότερη πρόσβαση των πολιτών».

Η Πρωτοβουλία κάνει γνωστό ότι έχει ήδη καταθέσει αίτημα ώστε να έλθει το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής της έχει ως εξής:

«Μετά την κατάργηση της τέλεσης πολιτικών γάμων στο δημαρχείο της Χίου, είδηση που μας έκανε γνωστούς σε όλη την Ελλάδα, ενημερωθήκαμε από τον Τύπο για την πρόθεση του κ. Κάρμαντζη να υλοποιήσει άλλο ένα πισωγύρισμα στον δήμο μας. Φαίνεται πως η ζωντανή μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων, την οποία για πρώτη φορά εφαρμόσαμε ως δημοτική αρχή, για κάποιο λόγο τον προβληματίζει, η δε πρόθεσή του αυτή φέρνει στο μυαλό μας άλλες εποχές…

Στόχος μας εξαρχής ήταν η απόλυτη διαφάνεια των συνεδριάσεων του σημαντικότερου συλλογικού οργάνου ενός δήμου, του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και η αμεσότερη πρόσβαση των πολιτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να παρακολουθούν μέσω του διαδικτύου όλη τη διαδικασία, να γίνονται κοινωνοί των αποφάσεων και τελικά να γίνονται ενεργοί πολίτες προς όφελος του τόπου μας.

Ήδη, με αίτημα μας, ζητήσαμε να έλθει το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Φαίνεται τελικά πως οι “ανοιχτές πόρτες”, το κύριο προεκλογικό σύνθημα της πλειοψηφούσας παράταξης, μόνο ανοιχτές δεν είναι… 

Η “Πρωτοβουλία για τη Χίο” θα αντισταθεί σθεναρά σε κάθε προσπάθεια πισωγυρίσματος…».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια