Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού στη Χίο

Τη Χίο στο πιάτο θα απολαύσουμε από τις 7- 9 Ιουλίου 2023, στην πλατεία της  Χίου, στο Μουσείο Μαστίχας και στην γραφική Λαγκάδα στα πλαίσια του Taste like Chios Fest 2023, υπό τον τίτλο “Η παράδοση στο πιάτο μας”.

Το πρώτο φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού  διοργανώνεται από τον Ιδιωτικό Φορέα Τουρισμού Χίου (ΦΤΧ) , με την στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου.
Ο Φορέας Τουρισμού Χίου θα φιλοξενήσει κορυφαίους chefs από την Ελλάδα, την Ρουμανία και την Τουρκία, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας υλικά από τη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά, υπόσχονται να καταπλήξουν τους επισκέπτες τουΦεστιβάλ και να απογειώσουν την τοπική γαστρονομία.
Σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, την Ρουμανική και Τουρκική Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων, ο Φορέας Τουρισμού Χίου βάζει στόχο να αναδείξει την Χίο, όχι μόνο ως ακόμα έναν προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, αλλά ως έναν τόπο με μακρά παράδοση σε ιδιαίτερες, και, ενίοτε, μοναδικές γεύσεις, ικανές να προσελκύσουν και να αιχμαλωτίσουν επισκέπτες με καθαρά γαστριμαργικά ενδιαφέροντα.
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν θεματικά master classes από εκπροσώπους τής Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής, Ρουμανικής και Τουρκικής Γαστρονομίας, με κυρίαρχο προϊόν τη Μαστίχα, στο Μουσείο Μαστίχας.
Για την διοργάνωση του Φεστιβάλ σημαντική θα είναι συμμετοχή του τμήματος Μαγειρικής, του ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Χίου, το οποίο θα πλαισιώσει τους προσκεκλημένους chefs. Ως αποτέλεσμα, το δραστήριο αυτό τμήμα μελλοντικών μαγείρων, του νησιού, θα ενώσει δυνάμεις με τον σύλλογο “Μυρωδάτη Χίος” και τον “Προοδευτικό Όμιλο Λαγκάδας”, και οι δύο με χρόνια δράσης σε Γαστρονομικά Φεστιβάλ τού τόπου. Επιπλέον, τα μέλη τού Φορέα Τουρισμού Χίου καθώς και εκείνα τού Taste like Chios, έρχονται να προστεθούν στο σύνολο των ανθρώπων που θα βάλουν, και φέτος, την μαγειρική τους σφραγίδα, με σκοπό την εξωστρέφεια της τοπικής Γαστρονομίας.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί σε συνδιοργάνωση με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και, μέρος του, θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.