Φεύγει από την μαρίνα Χίου ο όμιλος Τσάκου

Την αποχώρησή της από το επενδυτικό σχήμα που έχει αναλάβει την μαρίνα της Χίου, στην περιοχή του νοσοκομείου, ανακοίνωσε ο όμιλος, το πρωί της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μακρό χρονικό διάστημα πλήρους απραξίας εργασιών για την αξιοποίηση της μαρίνας, ενώ υπήρχαν και φήμες για αλλαγές στην στρατηγική των επενδύσεων του ομίλου στη Χίο.

Ενδιαφέρον, τώρα, αποκτά η άλλη επένδυση του ομίλου Τσάκου, το πρώην ξενοδοχείο Ξενία, στο οποίο έχουν μεν αρχίσει εργασίες επισκευών, πλην – όμως – και αυτές βρίσκονται πίσω από το χρονοδιάγραμμα.

Το ποσοστό 50% που είχε η εταιρεία Avlum Enterprises Company Limited στο επενδυτικό σχήμα της μαρίνας μεταβιβάζεται στον όμιλο Τέφα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι διαδικασίες παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου για 40 χρόνια στην εταιρεία ειδικού σκοπού «Μαρίνα Χίου Α.Ε.», είχε ανακοινώσει το ΤΑΙΠΕΔ, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020. Μετά από 2,5 χρόνια ουδεμία εργασία είχε γίνει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ομίλου Τσάκου έχει ως εξής:

Η εταιρεία Avlum Enterprises Company Limited μέλος του ομίλου εταιρειών Τσάκος, ανακοινώνει την μεταβίβαση του 50% των μετοχών που διατηρεί στην εταιρεία “Μαρίνα Χίου Α.Ε.” στον όμιλο Τέφα που δραστηριοποιείται  με μεγάλη επιτυχία στην διαχείριση και λειτουργία μαρίνων.

Η συνδρομή της εταιρείας Avlum  για την ωρίμανση της αδειοδότησης του έργου καθώς και της ενεργοποίησης της συμμετοχής στο επενδυτικό σχήμα μιας καταξιωμένης και εξειδικευμένης Ελληνικής εταιρείας στην εκμετάλλευση μαρίνων στην ελληνική επικράτεια αποτελεί  ουσιαστική συμβολή  για την αποτελμάτωση και την έναρξη ενός λιμενικού έργου μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί της Χίου. 

Στο προσεχές διάστημα η εταιρεία Avlum θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις προς όφελος της χιακής οικονομίας και κοινωνίας.