Φεύγει η Προμηθευτική από το Αίπος με σοβαρές καταγγελίες κατά της Κιβωτού

Με σοβαρές καταγγελίες κατά της Κιβωτού του Κόσμου ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Προμηθευτικής Α.Ε. κ. Μάρκος Μεννής έφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου την πρόταση της εταιρείας για μεταβίβαση της κυριότητας του ακινήτου του Αίπους στον δήμο Χίου.

Ο κ. Μεννής στην εισήγησή του υπήρξε χειμαρρώδης, καταγγέλλοντας ότι η Κιβωτός έχει οφειλές 72.000 ευρώ προς την Προμηθευτική από την συμφωνία για την μίσθωση του ακινήτου. Οι διοικήσεις της εταιρείας, είπε, εξέδιδαν κανονικά τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, για να μην είναι ακάλυπτοι, πλην – όμως – αυτά έμειναν ανεξόφλητα από την Κιβωτό.

Το κερασάκι στην τούρτα φαίνεται πως ήταν, σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Μεννή, η άρνηση της Κιβωτού να παραχωρήσει στην Προμηθευτική την χρήση δύο οικίσκων για να εγκαταστήσει εκεί τα γραφεία της και να απελευθερώσει αίθουσα του πρώην δημαρχείου Ομηρούπολης για τις ανάγκες της υπηρεσίας πρόνοιας του δήμου Χίου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης διευκρίνισε ότι η παράταξή του τάσσεται υπέρ της πρότασης της Προμηθευτικής.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μάρκος Σκούφαλος συμφώνησε με την παραχώρηση, αλλά διαφώνησε στην με οποιοδήποτε τρόπο απόκτηση του ακινήτου από την Κιβωτό και τόνισε ότι πρέπει να διασφαλισθεί από τον δήμο η περιουσία του και να είναι προσβάσιμη στους πολίτες.

Η πρόταση έγινε επίσης δεκτή από τους επικεφαλής των παρατάξεων Συμμαχία Αξιών κ. Κώστα Τριαντάφυλλο, Πρωτοβουλία για τη Χίο κ. Μανώλη Βουρνού, Χίος Μπροστά κ. Γιάννη Καραβασίλη, Χιακή Συμπολιτεία κα Ερμιόνη Φρεζούλη, Δίκτυο Πολιτών κ. Μανώλη Στάθη, καθώς και από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Γιώργο Κλιαμενάκη και Χάρη Μπουρνιά.

Η συγκεκριμένη πρόταση του κ. Μεννή, έγινε κατ΄ αρχήν ομόφωνα δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο, στην συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου 2021. Το όλο θέμα θα εξετασθεί από το νομικό τμήμα και εφόσον θα γνωμοδοτήσει θετικά, θα υποδείξει τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Μετά από όλα αυτά το θέμα θα έρθει εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο για την παροχή της έγκρισης στη μεταβίβαση του ακινήτου του Αίπους στον δήμο Χίου.

Παράλληλα, ο δήμος Χίου θα αναλάβει το δάνειο που βαρύνει την Προμηθευτική για το συγκεκριμένο ακίνητο και το οποίο είναι της τάξης των 350 έως 370.000 ευρώ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια