Φώναξε το ΠΑΜΕ, αλλά πού να ξυπνήσει η Χίος (φωτό)

3

Αν δεν ήταν η πορεία και τα συνθήματα του ΠΑΜΕ, που μετά την συγκέντρωση διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της Χίου, ουδείς θα έπαιρνε είδηση ότι σήμερα, Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, ήταν ημέρα γενικής απεργίας κατά των νέων μέτρων που προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Όχι, δηλαδή, ότι άλλαξαν τα πράγματα, αλλά τουλάχιστον ενοχλήθηκε λίγο η μακαριότητα της πόλης δια της πορείας των συγκεντρωθέντων, από την είσοδο της Απλωταριάς, στην Φιστέλ ντε Κουλάνς και την Ελευθερίου Βενιζέλου (κοντοστάθηκαν λίγο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να τους άκουσαν…), στην Κοραή και πάλι σε όλο το μήκος της Απλωταριάς.

Κάποιοι έβγαιναν από τα ανοικτά καταστήματα, κάποιοι άλλοι τράβαγαν σέλφι με φόντο την πορεία, νάχουν κάτι να θυμούνται και να δείχνουν στα παιδιά τους από το τέταρτο μνημόνιο και κάπως έτσι η πορεία κατέληξε εκεί απ΄ όπου ξεκίνησε. Μαζεύτηκαν τα πανώ, διπλώθηκαν οι σημαίες, στην άκρη για το επόμενο… καθήκον.

Στη άλλη πλευρά, στην πλατεία Βουνακίου, οι της… άλλης πλευράς, ως φαίνεται εκ των πραγμάτων, ήτοι των ξεχωριστών συγκεντρώσεων, έκαναν κι αυτοί το καθήκον τους, άκουσαν τους συνήθεις λόγους και μετά πορεύθηκαν προς το μνημείο των πεσόντων, χωρίς ουδόλως να ταράξουν την μακαριότητα ουδενός.

Νάμαστε καλά να το θυμόμαστε (την απεργία, φυσικά, γιατί το τέταρτο μνημόνιο θα… θάψει πολλούς)…

apergia_0081apergia_0036 apergia_0042 apergia_0025 apergia_0052 apergia_0046  apergia_0058

Σχόλια