«Φορτώνει» κατά της επιτροπής των ανωνύμων

17

Σε μετωπική σύγκρουση με την επιτροπή των ανωνύμων, την αποκαλούμενη «παγχιακή επιτροπή αγώνα», φαίνεται ότι οδηγείται η δημοτική αρχή, εν όψει μάλιστα της επερχόμενης κρίσιμης φάσης στην οποία εισέρχεται το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Πρόκεται για το κομβικής σημασίας θέμα του προαναχωρησιακού κέντρου, για το οποίο η διαπαραταξιακή επιτροπή που συγκροτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Χίου φαίνεται να καταλήγει – τουλάχιστον κατά πλειοψηφία – σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα της δημιουργίας του.

Η δημοτική αρχή και ειδικότερα ο δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς όχι απλά είναι πεπεισμένος για την ανάγκη να δημιουργηθεί προαναχωρησιακό κέντρο στη Χίο, αλλά φαίνεται ότι θεωρεί το θέμα αυτό ως την μοναδική – εδώ και καιρό – ευκαιρία του για να ξεκολλήσει από την αδράνεια που έχει σωρεύσει μείζονα προβλήματα στην δημοτική αρχή, στον ίδιο και το σημαντικότερο στην κοινωνία του νησιού.

Χώρια, που η δημοτική αρχή έχει… φάει την ρετσινιά ότι πορεύεται στο προσφυγικό – μεταναστευτικό με την ατζέντα της επιτροπής των ανωνύμων, η οποία ταυτίζεται με την ατζέντα των πλέον ακραίων πολιτικών κύκλων της χώρας.

Το πρώτο δείγμα της σύγκρουσης με την επιτροπή των ανωνύμων το έδωσε την περασμένη Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, στους Ολύμπους, στην συγκέντρωση των κατοίκων κατά της δημιουργίας του προαναχωρησιακού στο αεροδρόμιο, που βρίσκεται στην περιοχή τους.

Αρχικά, επρόκειτο εκ μέρους της δημοτικής αρχής να παραστεί ο χωρικός (Νότιας Χίου) αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Βεργίτσης, αλλά τελικά της αντιπροσωπείας ηγήθηκε ο κ. Βουρνούς, συνοδευόμενος και από τον αντιδήμαρχο και αναπληρωτή του κ. Απόστολο Τζιώτη.

Ήταν φανερό ότι ήθελε να δώσει ξεχωριστό τόνο στην παρουσία της δημοτικής αρχής όχι μόνον για το θέμα του προαναχωρησιακού στο αεροδρόμιο των Ολύμπων, όσο και κυρίως για να αντιμετωπίσει – και δη σε μάλλον φιλικό για την επιτροπή των ανωνύμων περιβάλλον – τους εκπροσώπους της.

Αφού υπεραμύνθηκε της δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου στη Χίο, δεν έχασε την ευκαιρία της ευθείας επίθεσης εναντίον τους, αποδομώντας το βασικό και σε μόνιμη επωδό σύνθημά τους, μπλα μπλα το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε τις εννέα θέσεις μας.

Έγινε κάποτε (τον Οκτώβριο του 2016), τους είπε ευθέως ο κ. Βουρνούς, σε συγκεκριμένες συνθήκες και αυτό δεν σημαίνει ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πορεύεται στο διηνεκές με τις εννέα θέσεις σας.

Εκτιμώντας δε ότι αυτή τη φορά εκτός από την δική του παράταξη θα έχει συμμάχους και από την μείζονα μειοψηφία, τους προειδοποίησε ότι οι συνθήκες αλλάζουν, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει άλλα πράγματα, προετοιμάζοντάς τους για μετωπική, όταν το θέμα έρθει – μέσω του πορίσματος της διαπαραταξιακής επιτροπής – στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση.

Σχόλια