Φωτιά στο μηχανοστάσιο φορτηγού πλοίου έξω από το Άγιο Γάλας Χίου (φωτό και βίντεο)

Φωτιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου «MONA», σημαίας Μάλτας, με 11μελές πλήρωμα, καθώς έπλεε ανοικτά της Χίου, στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού, έξω από το χωριό Άγιο Γάλας.

Για το περιστατικό, που σημειώθηκε μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου 2022, ενημερώθηκε το λιμεναρχείο Χίου, που έστειλε στην περιοχή πλοίο ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ) και περιπολικό σκάφος, καθώς και ρυμουλκό, ενώ για βοήθεια έσπευσαν στο σημείο και παραπλέοντα πλοία.

Η φωτιά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, είχε τεθεί υπό έλεγχο πριν την άφιξη των σκαφών του Λ.Σ., ενώ παρέχεται η πληροφορία ότι τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Το περιστατικό είναι ακόμα σε εξέλιξη και δεν έχει γίνει γνωστό αν το πλοίο μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του αυτοδύναμα ή πρέπει να ρυμουλκηθεί σε λιμάνι για έλεγχο ή και για επισκευές.

Το πλοίο έχει προορισμό την Τούζλα Τουρκίας.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από την κα Βούλα Αράπη, η οποία ήταν επιβάτης του πλοίου Psara Glory, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στο πλοίο MONA.