«Φουλάρουν» τα έργα στην Κώμη μετά τις διαβεβαιώσεις στον εργολάβο

Ο άμεσος και επικείμενος κίνδυνος διακοπής των εργασιών στο εργοτάξιο της Κώμης (Καλαμωτή) Χίου, επειδή ο εργολάβος είναι ακόμα απλήρωτος, σήμανε καμπανάκι κινδύνου και πολλά… γκάζια, στον δήμο Χίου, στη δημοτική αρχή και στην τεχνική υπηρεσία και προσώρας ο κίνδυνος αυτός απεφεύχθη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Χίου, το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Μαΐου 2022, ο εργολάβος του έργου, που είχε ανακοινώσει διακοπή εργασιών από αύριο Παρασκευή, έλαβε διαβεβαιώσεις σε πολλά ζητήματα και συγκεκριμένα: Πρώτον, ότι η εξόφληση του λογαριασμού θα γίνει το αργότερο έως τις 20 Μαΐου και δεύτερον, διευθετήθηκαν κάποια τεχνικά ζητήματα του έργου μεταξύ δε τούτων και η εξέλιξη των εργασιών εν όψει της θερινής περιόδου.

Κατόπιν τούτων, ο εργολάβος του έργου δήλωσε στην σύσκεψη ότι δεν θα ενεργοποιήσει το δικαίωμά του για διακοπή εργασιών, οι οποίες συνεχίζονται κανονικά, με γνώμονα την μέγιστη επιμέλεια για την περιοχή και τους επαγγελματίες της και την διευκόλυνση του δήμου Χίου στην ομαλή εξέλιξη και υλοποίηση του έργου.

Σε ό,τι αφορά την συνέχιση των εργασιών, συμφωνήθηκε ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα δίκτυα και θα γίνει τσιμεντόστρωση ώστε να εκλείψουν οι σοβαρές εστίες όχλησης των επιχειρήσεων και των επισκεπτών της περιοχής, που αποτελεί μία από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.

Στόχος είναι να μην σταματήσουν οι εργασίες, αλλά να συνεχισθούν με ήπιους ρυθμούς και την πρόκληση ελάχιστης έως μηδενικής όχλησης στην διάρκεια της θερινής περιόδου.

Η εξέλιξη αυτή δίνει ανάσα στους επαγγελματίες της περιοχής και δημιουργεί τις πρώτες προϋποθέσεις, ομαλής εξέλιξης του έργου χωρίς μείζονες οικονομικές επιπτώσεις και κοινωνικές αντιδράσεις.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια