Φούρνος του Χότζα η κλειστή δομή

Μια δουλειά ανέθεσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στον βουλευτή Χίου και υφυπουργό Εργασίας κ. Νότη Μηταράκη και αυτός τα έχει κάνει μούσκεμα.

Ο λόγος για την κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών, για την οποία ακούγοντας τον φίλο του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη έβαλε κατ΄ αρχήν πλώρη για το «18», εκεί που δεν σταματά ούτε φύλλο, όχι άνθρωπος. Στην πορεία το ξανασκέφτηκαν, ήταν βλέπετε το σημείο που ένας υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης είχε πει, αναφερόμενος στον κ. Κάρμαντζη που είχε την φαεινή ιδέα, «να πάει αυτός που το προτείνει να μείνει εκεί».

Μετά βρήκε τον πρόεδρο του Πιτυούς κ. Μιχάλη Φυτούση, που έτεινεν ευήκοον ους, στον οποίο πούλησε το παραμύθι ότι πρώτα θα γίνει εκεί η κλειστή δομή, η οποία όταν… με το καλό κλείσει θα μετατραπεί σε φυλακή. Η ιδέα καλάρεσε στον πρόεδρο, που την καψοδέχθηκε, προσβλέποντας ότι θα αναπτυχθεί το Πιτυός, θα γίνει πολιτεία, κόσμος θα πηγαίνει και θα έρχεται, αστυνομικοί, φύλακες, δικηγόροι, συγγενείς, μεγάλες μπίζνες.

Μόλις το άκουσαν, όμως, οι Πιτυανοί έπεσαν να τον φάνε τον Φυτούση. Είπαμε φυλακές θέλουν, δεν έχει σημασία αν όσοι είναι μέσα είναι παραβατικοί με δικαστική απόφαση, πρόσφυγες και μετανάστες να μην είναι. Οπότε κι αυτός έκανε μια μεγαλοπρεπή… στροφή, εγώ λέει δεν είπα τίποτα, ο Μηταράκης τα κάνει όλα, στεγνά και χωρίς αναστολή τον παρέδωσε στο πλήθος.

Τα μαζεύει, λοιπόν, ο υφυπουργός από το Πιτυός και βάζει λυτούς, δεμένους να βρουν ανυπερθέτως ένα σημείο, στο Αίπος νάναι κι όπου νάναι. Τι «18», τι «17», τι «15», εν ανάγκη ας είναι και «15,5». Τι Φλώρι, τι Ρημόκαστρο, τι αρχαιολογικός χώρος, τι τηγάνι το καλοκαίρι και κατάψυξη τον χειμώνα, σάμπως αυτός θα μείνει εκεί;

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια