Γάζα, Αγάπη Μου, στην Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Την ταινία “Γάζα Αγάπη μου”, προβάλει σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, στις 2030, η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου, στο Ομήρειο.

Ο   Ίσα είναι ένας εξηντάχρονος ψαράς που ζει στη Γάζα κι αποφασίζει να παντρευτεί την χήρα μοδίστρα γειτόνισσά του που ζει με την κόρη της.  Ένα βράδυ στα δίχτυα του αντί για ψάρια πιάνεται ένα αυθεντικό αρχαίο άγαλμα και η ζωή του μπαίνει σε μπελάδες. 

Ο συμπαθής ήρωας της ταινίας , τραχύς και πεισματάρης και συνάμα μερακλής και αθεράπευτα ρομαντικός, αποφασίζει να παντρευτεί για πρώτη φορά στη ζωή του στα εξήντα του χρόνια τη γυναίκα που ερωτεύτηκε, αψηφώντας στερεοτυπικές αντιλήψεις και κοινωνικά εμπόδια. Στη ρουτίνα ενός εύθραυστου τόπου σε μια διαρκώς εμπόλεμη ζώνη, με τις συχνές διακοπές ρεύματος, την ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας και τους βομβαρδισμούς, οι ήρωες καταφέρνουν να στέκονται όρθιοι και γιατί όχι, να κάνουν όνειρα για το μέλλον τους. Οι αδερφοί Νάσερ εμπνεύστηκαν από μια αληθινή ιστορία που συνέβη στη Γάζα το 2014, όταν ένας ψαράς βρήκε ένα μπρούτζινο άγαλμα του Απόλλωνα και το οποίο οι αρχές δεν κατάφεραν να διαχειριστούν με συνέπεια να χαθούν τα ίχνη του. 

Δραμεντί / Παλαιστίνη-Γαλλία-Γερμανία-Κατάρ 2020/ 87’     Γλώσσα: Αραβικά

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ταρζάν και Αράμπ Νάσερ

Ηθοποιοί: Σαλίμ Ντού, Ίαμ Αμπάς , Μάισα Αμπ Ελχαντί

Διακρίσεις: Βραβείο καλύτερης ταινίας Βαγιαδολίδ 2020, επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ Βενετίας 2020, επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ Τορόντο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια