Γι΄ αυτό σκοτωνόμαστε!

Δημόσια έργα δολοφόνοι. Νομοθεσία που μένει μόνο στα χαρτιά και ποτέ δεν εφαρμόζεται. Δρόμοι καρμανιόλες και έργα που αφήνονται στο τέλος του μεροκάματου, χωρίς σήμανση, χωρίς φώτα, παγίδες θανάτου στην κυριολεξία.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019. Από το πρωί έχει ξεκινήσει το έργο για την βελτίωση του δρόμου ανάμεσα σε Καλλλιμασιά – Καταρράκτη. Εκεί που οδηγείς αμέριμνος βλέπεις έναν εργάτη στη μέση του δρόμου να σου γνέφει να μειώσεις ταχύτητα και στα δυο μέτρα μπροστά σου ο οδοστρωτήρας!

Αυτά στο νησί της Χίου, προφανώς νησί μιας τριτοκοσμικής χώρας, όπου ούτε σήμανση υπάρχει να προειδοποιήσει εγκαίρως τους οδηγούς, αλλά και οι εργάτες εκτός από τα υπόλοιπα καθήκοντά τους “βαφτίζονται” και όργανα της τροχαίας ρυθμίζοντας την κυκλοφορία.

Το βράδυ της ίδιας μέρας από όπου και οι φωτό, ο ίδιος δρόμος δοκιμάζει τα αντανακλαστικά μαζί και την τύχη των οδηγών.

Μια σειρά από κώνοι στη μέση της οδού χωρίς φως, όπως θα έπρεπε με βάση τον νόμο, βρίσκονται εκεί “προειδοποιώντας”. Να σημειωθεί ότι οι κώνοι βρίσκονται στο πιο σκοτεινό σημείο του δρόμου σε σημείο που αν περάσει οδηγός δικύκλου το πιο πιθανό είναι να μην προλάβει να κάνει τίποτα και να πέσει πάνω τους. Όπως δείχνει και η φωτό ο ένας έχει ήδη πέσει, προφανώς από κάποιον που δεν πρόλαβε εγκαίρως να τον αποφύγει.

 

Λίγο μετά στην άκρη του δρόμου ένα από τα οχήματα κατασκευής δρόμου κι αυτό στα σκοτεινά κι αυτό χωρίς φωτισμό και σήμανση.

 

Κάποιες πινακίδες προειδοποιούν για την εκτέλεση έργων, προφανώς όταν στα τρία μέτρα πια, πέσει πάνω τους το φως του οχήματός σου.

Τα τελευταία τροχαία και μάλιστα θανατηφόρα που έχουν σημειωθεί στο νησί έχουν αυξήσει και καλώς, τους τροχονομικούς ελέγχους.

Πέρα από τους οδηγούς, όμως, οι αιτίες των ατυχημάτων πρέπει να αναζητηθούν κι αλλού. Δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει η ασφαλτόστρωση. Αυτό που γνωρίζουμε είναι το πού θα σημειωθεί το επόμενο θανατηφόρο αν συνεχιστεί η έλλειψη μέτρων στο συγκεκριμένο έργο.