Γύρω γύρω όλοι σε αυτοκινητοπορεία και στην μέση ο Μηταράκης στο Ομήρειο

Με αυτοκινητοπορεία – διαδήλωση κόντρα στην φιέστα του Μηταράκη στο Ομήρειο θα απαντήσουν οι Χιώτες το απόγευμα της Δευτέρας, 17 Ιανουαρίου 2022, στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στη Χίο.

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου ανακοίνωσε, σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, ότι θα οργανώνει ειρηνική αυτοκινητοπορεία, που θα ξεκινήσει στις 15:15 της Δευτέρας από την Λαγκάδα.

Η αυτοκινητοπομπή περίπου στις 5 το απόγευμα θα κατευθυνθεί μέσω της πλατείας Βουνακίου της πόλης της Χίου, στο λιμάνι και από εκεί στο ξενοδοχείο Χανδρής, ενώ δύο φορές θα πραγματοποιηθεί αντίστροφα κυκλική κίνηση γύρω από τον δημοτικό κήπο και το Ομήρειο, όπου εκείνη την ώρα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης θα πραγματοποιεί την συγκέντρωσή του για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Στην ανακοίνωση – πρόσκληση η συντονιστική επιτροπή αναφέρει αναλυτικά τα ακόλουθα:

Συμμετέχουμε στην αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο 17/1/2022 για να διαδηλώσουμε ειρηνικά την αντίθεσή μας, την αντίθεση όλου του χιώτικου λαού στην πολιτική της κυβέρνησης για την κατασκευή υπερδομών στα νησιά.

Διαδηλώνουμε ειρηνικά χωρίς εντάσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες των μελών της συντονιστικής επιτροπής, σεβόμενοι τις υποδείξεις της τροχαίας.

Πρόγραμμα αυτοκινητοπομπής:

15:15 από Λαγκάδα

15:30 από Συκιάδα

16:15 από Δασκαλόπετρα

16:30 από Τάγμα

Τα αυτοκίνητα της πόλης μπαίνουν από την ιχθυόσκαλα στην πομπή στις 16:45

Η ώρα αφορά την έναρξη εκκίνησης των αυτοκινήτων, άρα όλοι πρέπει να είμαστε νωρίτερα στα σημεία εκκίνησης.

Η πομπή αφού φτάσει στην πλατεία θα κατευθυνθεί προς το λιμάνι νότια, μέχρι το ξενοδοχείο Χανδρής, όπου θα γίνει αναστροφή, κατόπιν η διαδρομή που θα ακολουθήσει θα είναι λιμάνι – οδός Κανάρη – γύρος του δημοτικού κήπου, επανάληψη της διαδρομής προς ξενοδοχείο Χανδρής, ξανά πίσω άλλος ένας γύρος του δημοτικού κήπου και τελική αποχώρηση προς διάφορες κατευθύνσεις από την νησίδα στον πλάτανο της πλατείας.

Σχόλια