Η ΑΔΕΔΥ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του δήμου κατά της αναπτυξιακής εταιρείας

Την συμπαράστασή της στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου που διαφωνούν και αντιπαλεύουν την δημιουργία αναπτυξιακής εταιρείας στον δήμο Χίου, εκφράζει με ανακοίνωσή της εκτελεστική γραμματεία του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ. Αναλυτικά:

«Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου και είναι στο πλευρό των συναδέλφων που πασχίζουν να διατηρήσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου και των νομικών του προσώπων.

Είμαστε ενάντια σε όλες τις πολιτικές που θέλουν τους δήμους επιχειρήσεις και σε όλους τους νόμους των κυβερνήσεων που δίνουν τα «εργαλεία» προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Οι λεγόμενοι αναπτυξιακοί οργανισμοί είναι απλά ένα «εργαλείο» προώθησης της πολιτικής που δεν έχει ως αφετηρία τις ανάγκες των δημοτών αλλά τις προτεραιότητες επιχειρηματικών ομίλων. Αντιπαλεύουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές που είναι ενάντια στα συμφέροντα των δημοτών . Οι αγώνες των εργαζομένων σταμάτησαν στην πράξη τα αντιλαϊκά σχέδια της ιδιωτικοποίησης.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ αταλάντευτη διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την στελέχωση όλων των υπηρεσιών του δήμου με μόνιμο προσωπικό για την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών στους δημότες τους.

Εμείς έχουμε διαλέξει στρατόπεδο. Με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε μέσα στους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των λαϊκών ανθρώπων που κατοικούν και εργάζονται στον δήμο μας, για τους ανθρώπους του μόχθου που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Αυτός είναι ο δρόμος για να μένει στα χαρτιά η αντιλαϊκή πολιτική και οι αντεργατικοί νόμοι, όπως έγινε στο efood, και στους εκπαιδευτικούς που δεν υποτάσσονται σε απειλές».

Σχόλια