Η αλληλεγγύη στη Χίο θα συνεχίσει να υπάρχει όσες πράξεις βίας και να εκδηλωθούν

Πλούσια δραστηριότητα είχε αναπτύξει από το 2015 έως σήμερα, βοηθώντας πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και συμπολίτες και ιδρύματα της Χίου, η ομάδα που είχε την διαχείριση της αποθήκης, στην περιοχή της Παναγίας Λέτσαινας, που κάηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, 3 Μαρτίου 2020, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Αλληλέγγυοι Χίου.

Αναλυτικά:

«Η αποθήκη ιματισμού που κάηκε σήμερα, λειτουργεί στο νησί της Χίου από το 2015. Ξεκίνησε ως προσπάθεια ντόπιων να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που έφταναν κατά χιλιάδες στο νησί και στην συνέχεια επέκτεινε την αλληλεγγύη σε όλους όσους είχαν ανάγκη.

Όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια διένειμε ρούχα, παπούτσια, είδη υγιεινής, παιχνίδια, στρώματα, καρότσια, σχολικές τσάντες, σε πρόσφυγες και μετανάστες της ΒΙΑΛ, σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη, σε οικογένειες Ρομά, σε ιδρύματα όπως το γηροκομείο Χίου, τις φυλακές, στην κοινωνική υπηρεσία, στην μαιευτική και παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου .

Η αποθήκη αυτή, γέμιζε και άδειαζε πολλές φορές από τις προσφορές Χιωτών αλλά και ανθρώπων από άλλα μέρη της Ελλάδας, σηματοδοτώντας την έκφραση της αλληλεγγύης μας προς τους κατατρεγμένους του νησιού.

Σήμερα τα ξημερώματα την αποθήκη την έκαψαν συθέμελα. Οι άνθρωποι που έμεναν στον επάνω όροφο κινδύνεψαν. Ρούχα που θα μοιραζόταν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται, έγιναν στάχτη, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και καταστρέφοντας περιουσίες.

Όσες πράξεις βίας και να εκδηλωθούν η αλληλεγγύη στη Χίο θα συνεχίσει να υπάρχει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε όλους τους κατατρεγμένους ανθρώπους του νησιού, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία και χρώμα, παραμένοντας άνθρωποι».

Το απόγευμα της Τρίτης, στην οδό Απλωταριάς πολίτες της Χίου πραγματοποίησαν εκδήλωση συμπαράστασης, με κεντρικό σύνθημα «Η αλληλεγγύη θα νικήσει».