Η άμυνα ήταν το κλειδί…

Ένας πιτσιρικάς, ο Γιάννης Καρακούρος, κάθισε το Σάββατο 19 Μαρτίου κάτω από τα δοκάρια της Χίου στον αγώνα του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας απέναντι στον ΟΥΚ Βόλου. Οι Χιώτες επικράτησαν με 17-7 και έδειξαν – με την απόδοση τους – ότι δικαιούνται να ελπίζουν για την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία του αθλήματος.

Ο Γιάννης είναι αναμφίβολα ένα παιδί που μπορεί να διατηρήσει την μεγάλη παράδοση που έχει το νησί στην ανάδειξη ικανότατων τερματοφυλάκων.

Η Χίος δέχτηκε μόλις επτά τέρματα στο συγκεκριμένο παιχνίδι γεγονός που μαρτυρά ότι η άμυνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνετη επικράτηση. Ο νεαρός τερματοφύλακας της Χίου εκφράστηκε στο pisina.net την Κυριακή το πρωί και δήλωσε τα κάτωθι:

«Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο σύμφωνα με την προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα και την εικόνα που επέδειξε. Η άμυνα ήταν αυτή που καθόρισε κατά τη γνώμη μου το αποτέλεσμα και μας κράτησε στα 7 γκολ . Ήμασταν συμπαγής και είχαμε καθαρό μυαλό και γιαυτό αντεπεξήλθαμε στις δυσκολίες που προέκυψαν. Επιθετικά δείξαμε εξίσου χαρακτήρα. Ήταν ένα παιχνίδι που η ευστοχία μας χαρακτήρισε και μας βοήθησε να διευρύνουμε τη διαφορά στο σκορ. Γενικά πετύχαμε μια νίκη ψυχολογίας που όμως οφείλουμε να αφήσουμε πίσω και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο μας παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και να αποδείξουμε ότι η ισοπαλία που φέραμε στην έδρα μας ήταν μια κακή στιγμή και μόνο».

Η Χίος έφθασε στους 17 βαθμούς και θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος από το Φάληρο στα δυο παιχνίδια που απομένουν.

Pisina.net

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια