Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση να μείνει στα χαρτιά!

Την αποχή όλων των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση την οποία ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζητά με ανακοίνωση του το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

      «Η λεγόμενη αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου είναι στην ουσία μια εξονυχιστική και εξοντωτική αξιολόγηση των Συλλόγων Διδασκόντων και των μελών τους, δηλαδή των εκπαιδευτικών του σχολείου, που καμία σχέση δεν έχει με την ανάγκη να γίνει το σχολείο καλύτερο, ώστε να καλύψει τις σύγχρονες λαϊκές μορφωτικές ανάγκες! Με βάση την ΥΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ θα αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί ακόμα και για «την ατομική και κοινωνική πρόοδο των μαθητών» αλλά και για τη σχολική «διαρροή»(!), λες και το σχολείο είναι σε γυάλα και δεν καθρεπτίζονται στα πρόσωπα των μαθητών οι άνισες αφετηρίες τους και οι συνεχείς ανισότητες που βιώνουν στην ταξική κοινωνία μας! Με την ΥΑ στοχεύουν να αθωώνονται οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, να ενοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία για ό,τι δεν πάει καλά στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε κάθε περίπτωση να περνάει η αντιεκπαιδευτική πολιτική και να προσαρμόζεται το σχολείο στις κάθε φορά ανάγκες της αγοράς!» σημειώνει στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ καλώντας τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν απόφαση για απεργία αποχή από την αξιολόγηση και τους κατά τόπους συλλόγους δασκάλων και καθηγητών να πράξουν το ίδιο!

  • «Κανένας συνάδελφος/ισσα να μη συμπληρώσει φόρμα αξιολόγησηςγια τον/την διευθυντή/ντρια του σχολείου του.
  • Στην ίδια κατεύθυνση ζητάμε από τις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΠΟΧΗ, ώστε να μη συμμετέχουν οι συνάδελφοι στις διαδικασίες συγκρότησης και λειτουργίας των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης» καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια