Η Χίος ανέδειξε πρώτη την Φώφη Γεννηματά

Επικράτηση της κας Φώφης Γεννηματά σε όλη τη Χίο στις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς, ήταν το αποτέλεσμα της διαδικασίας που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.

Ενθουσιασμένοι από την συμμετοχή δήλωναν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και των φορέων που διεκδικούσαν την ψήφο των Χιωτών στις εκλογές.

Τα κριτήρια, βεβαίως, είναι άκρως υποκειμενικά αφού από ολόκληρη τη Χίο 943 μέλη και φίλοι του υπό σύσταση κόμματος προσέτρεξαν στις κάλπες, αριθμοί που απέχουν παρασάγγας από συμμετοχή σε εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ παρελθόντων ετών, αλλά είναι σαφώς τριπλασιασμένα από τη συμμετοχή των πολιτών στην τελευταία εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, όπου είχε ψηφίζει περίπου 350.

Η επικράτηση της κας Γεννηματά ήταν άνετη στην πόλη αλλά και στην περιφέρεια, (Αρμόλια και Καρδάμυλα) που καταγράφει τη σταθερή βάση στην εκλογική δύναμη του κόμματος της, καθώς και την επιρροή των κ. Κώστα Τριαντάφυλλου και κας Λίτσας Λύκου με δεύτερη ισχυρή δύναμη στο νησί ίσως και λόγω εντοπιότητας τον κ. Γιώργο Καμίνη.

Στα δύο εκλογικά τμήματα της Χίου ψήφισαν 657, στο εκλογικό τμήμα των Αρμολίων 220 και στο εκλογικό τμήμα των Καρδαμύλων 66.

Συνολικά τα αποτελέσματα της Χίου έχουν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης 193 

Κωνσταντίνος Γάτσιος 12 

Φώφη Γεννηματά 374 

Σταύρος Θεοδωράκης 59

Γιώργος Καμίνης 265 

Γιάννης Μανιάτης 20 

Απόστολος Πόντας 1 

Γιάννης Ραγκούσης 16 

Λευκά – άκυρα 3.

Σχόλια