Η «δεοντολογία» της Καθημερινής

11

Κομίζει γλαύκα εις Αθήνας η – κατά τα λοιπά έγκυρη και αξιοσέβαστη – εφημερίδα «Καθημερινή», με το δημοσίευμά της (Τετάρτη 24 Μαΐου 2017), το οποίο μας πληροφορεί ότι θα δημιουργηθεί στους Ολύμπους της Χίου το προαναχωρησιακό κέντρο προσφύγων και μεταναστών.

Το γεγονός ότι τούτο, η δημιουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ στο αεροδρόμιο των Ολύμπων, αποκαλύφθηκε από τον astraparis.gr πριν 16 ημέρες (8 Μαΐου 2017), χωρίς ουδείς να διαψεύσει το ρεπορτάζ μας, προφανώς δεν λέει κάτι για την συντάκτρια του δημοσιεύματος, η οποία είχε γνώση και του συγκεκριμένου δημοσιεύματός μας, αλλά και άλλων, τα οποία με κάποια… καθυστέρηση πλασάρει στο αναγνωστικό κοινό.

Προφανώς σε κανέναν δεν παραδίδουμε μαθήματα δημοσιογραφίας, είμαστε – όμως – σε θέση να παραδίδουμε μαθήματα δεοντολογίας, αφού όχι μόνον αναφέρουμε πάντα την πηγή μας, όταν αναδημοσιεύουμε κάποιο ρεπορτάζ, αλλά βάζουμε και ενεργό λινκ στο δημοσίευμα.

Αυτά φαίνεται ότι είναι… ψιλά γράμματα για ορισμένους, που νομίζουν ότι ταιριάζουν μόνον στα… επαρχιώτικα μέσα ενημέρωσης.

Σχόλια