Η δημοτική αρχή Κάρμαντζη χάνει ένα έργο την εβδομάδα!

Νέο επεισόδιο στην σειρά «τα χαμένα έργα του δήμου Χίου» βγάζει σε πρώτη προβολή ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννης Ξενάκης, αναφερόμενος ειδικότερα στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του 4ου δημοτικού σχολείου.

Με αφορμή σχετικές δηλώσεις του αντιδημάρχου, η Πρωτοβουλία για τη Χίο επισημαίνει ότι γεννώνται «τεράστια ερωτηματικά: Είναι η πολιτική πρακτική του να σπέρνει τον φόβο για μια συνήθη διαδικασία, ώστε να εμφανιστεί μετά ως ο άνθρωπος που έσωσε την κατάσταση; Ή, όντως, τα κάνανε πάλι ”μούσκεμα” σε ένα θέμα “στρωμένο”, που παρόμοιά τους έχει αντιμετωπίσει και άλλες φορές ο δήμος;».

Η Πρωτοβουλία στην ανακοίνωσή της, το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουνίου 2020 καταλογίζει αδράνεια στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και διερωτάται ποιος φταίει για άλλο ένα έργο που χάνεται και αν θα αναζητήσει ο  δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης τις ευθύνες. Αναλυτικά, τονίζει τα εξής:

«Ο κ. αντιδήμαρχος θα πρέπει να αφήσει τις καθημερινές δηλώσεις στα ΜΜΕ και να ρίξει το βάρος του στην ουσιαστική δουλειά, αυτή που έπρεπε να έχει κάνει εδώ και εννέα μήνες, ώστε συντονίζοντας την υπηρεσία, σε συνεργασία με την διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ να έχει τον έλεγχο του έργου, το οποίο έπρεπε αυτή την ώρα να εκτελείται!

Το καλοκαίρι χάθηκε για την εκτέλεση του έργου στο 4ο δημοτικό, ενώ η δημοπράτηση του έργου μπορούσε να έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2019. Τον επόμενο χειμώνα, και πάλι, τα παιδιά θα κρυώνουν, σε ένα κτίριο με πολύ σοβαρά προβλήματα, ενώ η δημοτική αρχή της “Πρωτοβουλίας” έχει εξασφαλίσει 460.000 ευρώ με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Η “Πρωτοβουλία για τη Χίο”, ως δημοτική αρχή, με την ίδια υπηρεσία, είχε επιτύχει την ωρίμανση και την ένταξη του έργου, μαζί με δεκάδες άλλα. Με τη σημερινή δημοτική αρχή η Χίος χάνει κάθε εβδομάδα από ένα έργο!».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια