Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά Μπαλάσκα στην Μυτιλήνη

Τις επιθέσεις κατά του δημοσιογράφου κ. Στρατή Μπαλάσκα, στην Μυτιλήνη, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων, καλώντας συνάμα τις αρμόδιες αρχές να λάβουν όλα τα μέτρα για την διασφάλιση της νομιμότητας. Αναλυτικά, αναφέρει τα ακόλουθα:

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ με αγανάκτηση και οργή πληροφορήθηκε για τις νέες ακρότητες αντιδημοκρατικών στοιχείων στη Μυτιλήνη που στρέφονται κατά της ελευθερίας της έκφρασης με τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που υπηρετούν το δικαίωμα στην απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών. 

Αυτή τη φορά στόχος, των γνωστών πλέον στις αρχές κύκλων, αποτέλεσε το μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Στρατής Μπαλάσκας με αφορμή άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Εμπρός» και τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ εκφράζει την  ολοένα και πιο έντονη ανησυχία του για την  ασφάλεια των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ καθώς η αυξανόμενη θρασύτητα μιας δράκας ανθρώπων που διακατέχεται από μισαλλοδοξία, φανατισμό και φασιστικές αντιλήψεις, δεν αρκείται στις διαδικτυακές εξυβρίσεις αλλά καλεί πλέον δημοσίως σε πράξεις βίας εναντίον όσων έχουν στοχοποποιηθεί  για τις μη αρεστές απόψεις τους. 

Η συγκεκριμένη ομάδα παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την  τήρηση της νομιμότητας στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές φαίνεται να μην ανησυχεί, γεγονός που ίσως να σχετίζεται με το γεγονός ότι, όπως καταγγέλλεται, ρόλο τουλάχιστον στους τελευταίους τραμπουκισμούς εναντίον του Στρατή Μπαλάσκα έχουν αστυνομικοί και στρατιωτικός.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τις δικαστικές τις εισαγγελικές αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εφαρμόσουν τη νομιμότητα στη Μυτιλήνη που αποτελεί τμήμα της ελληνικής επικρατείας και για το οποίο ισχύουν χωρίς καμία εξαίρεση το σύνταγμα της Ελλάδας και οι νόμοι της χώρας. Επίσης, καλεί την αστυνομική διεύθυνση Λέσβου να σταματήσει τώρα την ανομία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και επιπλέον να διερευνήσει με τις εσωτερικές διαδικασίες που προβλέπονται, αν υπάλληλοί της εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες. 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ τονίζει σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε αντιδημοκρατικά και φασιστικά μορφώματα να εκφοβίσουν λειτουργούς της ενημέρωσης και σε κάθε περίπτωση θα στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα  άμεσου ή έμμεσου προπηλακισμού σε λειτουργούς της ενημέρωσης. Οι προκλήσεις δεν θα λυγίσουν κανέναν. Αντίθετα μας κάνουν πιο δυνατούς. Αυτοί που θα λυγίσουν στο τέλος θα είναι οι εχθροί της ενημέρωσης, της νομιμότητας και της δημοκρατίας.

Φωτό αρχείου από επεισόδια στην Μυτιλήνη